24 ώρες με τις (ολόφρεσκιες) νέες REV’IT Discovery

0
2199
REV'IT Discovery

Είχα την τύχη να έχω ελεύθερο ένα ωραιότατο Σαββατοκύριακο στο οποίο θα έκανα παρέα στην καλή μου για περίπου 700 χιλιόμετρα. Ήθελα εδώ και καιρό να δοκιμάσω σε συνεχόμενη οδήγηση, αλλά να είναι εντελώς καινούριες προκειμένου να έχω την πλήρη εικόνα.

Έτσι λοιπόν “ρίσκαρα” να βάλω και ό,τι βγει. Έχοντας δει τις μπότες και την τεχνολογία τους ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους, αλλά έπρεπε να κρατήσω και μια “πισινή”.

REV'IT Discovery

Φοράω μπότες και αρχίζω και μετράω πότε θα με πονέσουν.. και περνάει η ώρα, και περνάνε τα χιλιόμετρα και τίποτα, κανένας πόνος. Και έχω στο μυαλό μου, πέρα από τη σόλα, πότε θα με πονέσει στην κίνηση του ανεβάσματος ταχύτητας καθώς το προστατευτικό της που πιάνει όλο το καλάμι έμοιαζε ότι θα ενοχλήσει. Και όμως.. προχωρήσαμε ακάθεκτοι χωρίς κανένα πρόβλημα σε συνεχόμενη οδήγηση 3,5 ωρών. Αρχίζω και “τρελαίνομαι”. Και εντυπωσιάζομαι ακόμα πιο πολύ. Και τελικά ναι,οι μπότες όχι απλά δικαιολογούν την τιμή τους, αλλά σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι όντως φοράς την καλύτερη δυνατή μπότα.

REV'IT Discovery
REV’IT Discovery

Η σόλα τους είναι Vibram ανώτερου επιπέδου, και πραγματικά δεν είχα θέμα στο να περπατήσω όσο ήθελα. Μετά τα 10 πρώτα λεπτά όπου το πέλμα πατάει σε 2 χρόνους, μαλακώνει και αισθάνεσαι εξαιρετικά.
Η προστασία εμπρός και στον αστράγαλο ούτε που την καταλαβαίνεις. Απροβλημάτιστη τελείως.

REV'IT DiscoveryΕσωτερικά, τόσο καλή επένδυση και ο χώρος για τα δάκτυλα όπου δεν πόνεσα πουθενά και σε κανένα σημείο. Ούτε τα νύχια δεν με “χτύπησαν”. Προσοχή, μιλάμε για εντελώς νέα μπότα με μηδέν χιλιόμετρα.
Το δέσιμο.. τόσο απλό, τόσο σωστό, τόσο αναλογικό. Τόσο τέλειο. Έχεις διάθεση να σφίξεις, σφίγγεις σε dt, θέλεις λίγο πιο χαλαρά, το έχεις με μια κίνηση. Απλά εξαιρετικό !

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει όταν μαλακώσουν λίγο ακόμα. Νομίζω ότι παρά την πολύ μεγάλη τιμή τους, πραγματικά όποιος την χρησιμοποιήσει, θα την αγαπήσει. Απλά.

REV'IT Discovery
REV’IT Discovery