4 λόγοι για να φοράμε αδιάβροχα

0
2077
REV'IT! Waterproof - MotoRAID

“Εγώ έχω αδιάβροχο μπουφάν, δεν μασάω τίποτα, δεν θέλω αδιάβροχα”..

Σωστό. Και Λάθος. Μαζί. Ναι. Γίνεται..

Σωστό διότι όντως, με την τεχνολογία που υπάρχει είναι πολύ πιθανό να μην περάσει καθόλου νερό, αλλά και λάθος καθώς υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να δούμε για το μέλλον.. Τι εννοώ.. Παραθέτουμε λοιπόν 4 απλούς λόγους για να έχουμε μαζί μας αδιάβροχα..

REV'IT! Waterproof - MotoRAID

 

1. Μην ταλαιπωρείς το υλικό.

Κάποια στιγμή όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η αδιάβροχη επένδυση φθείρεται όταν αναγκάζεται να δουλέψει. Θα δουλέψει 1-2-3-5-10-50. Για ποιο λόγο να την ταλαιπωρείς όταν έχεις τη δυνατότητα χώρου να έχεις μαζί ένα αδιάβροχο; Δεν ταλαιπωρείς τη μεμβράνη, δίνεις μεγαλύτερη ζωή στον εξοπλισμό σου.

 

2. Καφέ; Βρεγμένος ;; Κρίμα..

Σκηνικό : Είσαι στην υπερ-διαδρομή και έχεις τρελαθεί από την ομορφιά, γιατί είναι τόσο ωραία, αλλά παράλληλα βρέχει και δεν φοράς αδιάβροχα. Βρίσκεις στο καλύτερο σημείο ένα καφέ κλπ να κάνεις στάση (καθόλου σπάνιο). Και κάνεις τη στάση. Και πας να μπεις μέσα. Και στάζεις. Και πας και κάθεσαι στο τραπέζι και στάζει νερό στο πάτωμα (καλά, για καναπέ δεν το συζητάμε..). Δεν είναι κρίμα;
Πάμε πάλι, αυτή τη φορά με την αλλαγή σε έντονα γράμματα..
Σκηνικό : Είσαι στην υπερ-διαδρομή και έχεις τρελαθεί από την ομορφιά, γιατί είναι τόσο ωραία, αλλά παράλληλα βρέχει και φοράς αδιάβροχα. Βρίσκεις στο καλύτερο σημείο ένα καφέ κλπ να κάνεις στάση (καθόλου σπάνιο). Και κάνεις τη στάση. Και πας να μπεις μέσα. Και βγάζεις τα αδιάβροχα και μπαίνεις στεγνός μέσα. Και είσαι κύριος. Και πιάνεις και την καναπεδάρα.. Το πιάσες ;;

3. Είναι θέμα..βάρους

Πολύ απλό και όμως τόσο αληθινό. Ο εξοπλισμός με όλη τη βροχή βαραίνει και κάνει πιο δύσκολες ακόμα και τις μικρές κινήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, με το αδιάβροχο ναι μεν φοράς “ένα ακόμα layer”, αλλά η βροχή γλιστράει και φεύγει, άρα είσαι πολύ πιο άνετος.

4. Λίγη ζέστη παραπάνω

Γενικότερα, όταν δεν φοράμε αδιάβροχο το νερό κάθεται στα υφάσματα και σιγά σιγά παγώνουν τα υλικά, οι επενδύσεις κλπ. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση κρύου στον αναβάτη με αποτέλεσμα να μην είμαστε σωστά συγκεντρωμένοι στην οδήγηση.
Ακόμα, δεν είναι λίγες οι φορές όπου η βροχή μας πιάνει φορώντας ελαφριά ρούχα, ακόμα και Καλοκαιρινά. Βάλε το αδιάβροχο για να ζεσταθείς λιγάκι. Θα φανεί πολύ χρήσιμο.

 

REV'IT! Waterproof - MotoRAIDΔεν συζητάμε στην περίπτωση της πολύ απλής βροχής καθώς αυτή μόνο και μόνο από τον αέρα, πέφτοντας στα μπουφάν θα στεγνώσει σχεδόν ακαριαία, ή σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.
Αξίζει να γνωρίζεις/θυμάσαι ότι στα μπουφάν η αδιαβροχοποίηση είναι μέσα από το μπουφάν, στη μεμβράνη. Το υλικό του μπουφάν/παντελονιού εξωτερικά δεν είναι αδιάβροχο, και το νερό θα περάσει μετά από λίγη ώρα. Εκεί είναι που θα πιάσει δουλειά η αδιάβροχη μεμβράνη.

Βάλτο καλά στο μυαλό σου λοιπόν πριν πεις ότι δεν θέλεις αδιάβροχο. Είναι κρίμα εφόσον υπάρχουν οι λύσεις, να μην τις χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τη (οδηγική μας) απόλαυση μεγαλύτερη.