5 πράγματα που πρέπει να έχουμε πάντα μαζί στην εκδρομή – Τα βασικά

0
2344
Sunset on road

Όσα και να πούμε βάζοντας προσωπικές πινελιές του καθενός για το τι είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας σε μια εκδρομή είναι πιθανό ότι δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε το θέμα ούτε σε 10 σελίδες.. Παρόλα αυτά, μαζεύουμε τα πιο κύρια για να δώσουμε μια αίσθηση, ιδιαίτερα στους νέους μοτοσυκλετιστές. Διαχωρίζουμε το “ταξίδι” με την “εκδρομή” γιατί είναι φυσικά 2 διαφορετικά πράγματα (με πολλά κοινά σημεία πάντως)..

Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί κάτι αναπάντεχο σε εμάς και δεν θα το έχουμε προβλέψει. Πάμε παρέα να δούμε τι γίνεται..

  1. Πρώτες βοήθειες

Όσο και να φαίνεται “περίεργο”, ναι, τις χρειαζόμαστε.. Θες γιατί κόψαμε λίγο το δάκτυλό μας πριν φορέσουμε το γάντι και δεν μπορούμε να το φορέσουμε, θες γιατί η $^@$#^@#$ η σφίγγα πέρασε από τη χαραμάδα του κενού μεταξύ μπουφάν και γαντιού, πρέπει να το έχουμε. Πάρε ένα έτοιμο κιτ και προσάρμοσέ το στα μέτρα σου.

Φοράς φακούς επαφής ; Πάρε υγρό και 2ο ζευγάρι φακών.

Έχεις αλλεργία ;; Ξέρεις τι πρέπει να πάρεις. Μην το ξεχνάς ποτέ, μπορεί να σου μετατρέψει μια άτυχη στιγμή, σε εύκολη και όμορφη εμπειρία

Κίτ επισκευής ελαστικών
Κίτ επισκευής ελαστικών

2. Κιτ επισκευής ελαστικών

Ασχολήσου πριν φύγεις απλά για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις όταν θα βρεθείς σε αυτή τη θέση, γιατί είναι απλό. Υπάρχουν αυτοί που τους έχει πιάσει λάστιχο, και αυτοί που θα τους πιάσει. Κατεβαίνεις από φουλ επαρχιακό δρόμο, χωρίς φώτα, μετά από μια εξαιρετική εκδρομή και τσουπ…τέλος..δεν είναι κρίμα να περιμένεις κανα δίωρο την οδική ; Για ένα σκασκένο λάστιχο ; Κρίμα..

3. Αδιάβροχα

Difi Terra East waterproof jacketΑν θες πραγματικά να ολοκληρώσεις την εκδρομή σου, σίγουρα θα χρειαστείς αδιάβροχα.. Σίγουρα, ως ιδιαίτερα όντα που είμαστε, θα ανεβοκατέβουμε αρκετά βουνά στα οποία ό,τι προβλέψεις και να γίνουν για τον καιρό, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο βροχής.. Ακόμα και αν η διαδρομή βγεί για πιο μακρυά, πιο ψηλά, πιο “σκοτεινά”, δεν είναι κρίμα να πεις όχι λόγω βροχής και γενικότερα να ταλαιπωρηθείς στάζοντας απο παντού ;

 

4. Νερό και ξηρά τροφή

Ακόμα και αν δεν έχεις χώρο, βρές και πάρε λίγο νερό και λίγους ξηρούς καρπούς. Σ-ί-γ-ο-υ-ρ-α κάπου θα τους χρειαστείς. Σίγουρα αν “μπλέξεις” πιο όμορφα και πιο μακρυά από όσο έχεις υπολογίσει, θα σου κανουν παρέα.Nuts image

5. Φωτογραφική μηχανή 

Pentax waterproof camera

Ναι, πάρτην μαζί. Γιατί πρέπει να μπορείς να δείξεις που πήγες, όχι για επίδειξη, αλλά για να μεταφέρεις τις εικόνες στους γύρω σου, να τους δείξεις τι παει να πει “ταξιδεύω”. Τα πάντα μένουν στο μυαλό, και οι καλύτερες εικόνες είναι εκεί, αλλά γιατί να μην μπορείς να τις ενεργοποιήσεις πιο εύκολα ;;; Και αν μπεις στον κόπο, οκ, πάρε μια με ενσωματομένο GPS. Ε, μιας και χόρεψες, πάρτην και αδιάβροχη..