Ποιό υφασμάτινο μπουφάν..

0
2103
Choice of motorcycle jacket

Η πιο κλασσική ερώτηση που γίνεται..
3 εποχών, 4 εποχών, κοντό, μακρύ,καλοκαιρινό..χαμός. Πάμε να τα βάλουμε σε μία σειρά πλέον, κυρίως στο μυαλό μας, και μετά πάνω μας.

Το 2ο πιο βασικό “συσταστικό” του εξοπλισμού μας λοιπόν θα μας ταλαιπωρήσει ευχάριστα. Επιλογές πλέον υπάρχουν πάρα πολλές και σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς. Αν είναι η πρώτη φορά λοιπόν θα πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας :

Πως θα χρησιμοποιώ το μπουφάν;

REV’IT! Zircon

Κάθε μέρα; Το θέλω για αστική χρήση; Μόνο για εκδρομές; Αυτή είναι μια βασική ερώτηση που πρέπει όντως να δούμε.. Αν θέλουμε ένα διακριτικό μπουφάν για κάθε μέρα είναι πλέον τόσες πολλές οι επιλογές όπου πραγματικά θα βγαίνουμε για ποτό με το μπουφάν και κανείς δεν θα καταλαβαίνει τίποτα. Αν πάλι θέλουμε ένα μπουφάν μόνο για εκδρομές, μπορούμε να παίξουμε πιο επιθετικά στην εμφάνιση, αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις τεχνολογίες που προσφέρουν τα σύγχρονα μπουφάν. Τέλος, εάν θέλουμε ένα ενδιάμεσο μπουφάν μπορούμε να κινηθούμε σε ένα κλασσικό μπουφάν σε σκούρο χρώμα που θα φαίνεται αμιγώς μοτοσυκλετιστικό, αλλά δεν θα τραβάει και το μάτι τόσο πολύ.

Τι οδηγώ, τι μήκος μπουφάν θέλω;
Δεν είναι ψέμα να πούμε οτι όντως το τι οδηγούμε μπορεί να επηρεάσει την επιλογή μας. Δεν θα ήταν σωστό να επιλέξουμε ενα μπουφάν μακρύ για μια super sport μοτοσυκλέτα. Πολύ απλά γιατί θα κάνει “κοιλιά” και δεν θα μας επιτρέπει να είμαστε σωστά στημένοι πάνω στη μοτοσυκλέτα.. Η σύγχρονη τάση έχει φύγει λίγο από τα κλασσικά μακρυά μπουφάν και πηγαίνει προς αυτό που λέμε 2/3, καθώς είναι πιο μακρύ από τα κλασσικά κοντά, αλλά όχι τόσο μακρύ ώστε να μας είναι άβολο και να φουσκώνει στην περιοχή της κοιλιάς όταν καθόμαστε στη θέση οδήγησης. Για τις on-off μοτοσυκλέτες προτείνουμε άφοβα τα 2/3. Θα κάνει τη ζωή μας εύκολη, δεν θα περνάει αέρας και δεν θα ενοχλεί. Αν οδηγούμε ένα πιο χαλαρό scooter μπορούμε εύκολα να ψάξουμε και ένα μπουφάν 3/4 (μακρύ).

Καλοκαιρινό, Χειμερινό, 4 εποχών ;

SPIDI Air Net
SPIDI Air Net
DIFI Desert Ride
DIFI Desert Ride

Εδώ είναι που γίνεται ο χαμός. Τι να πρωτοπάρεις..πάμε να το κάνουμε λίγο πιο προσωπικό Καταρχήν..ταξιδεύεις όλο το χρόνο. Δες το ρεαλιστικά όμως.. Αν είσαι πιο χαλαρός στα ταξίδια σου και δεν είσαι για πολλά πολλά μπορεί να βολευτείς με ένα καλοκαιρινό μπουφάν για το καυτό Καλοκαίρι, και ένα μπουφάν 3 εποχών για το χειμώνα. Ναι,ναι, προτείνουμε δύο μπουφάν. Γιατί πολύ απλά το καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Δύο πιο οικονομικά μπουφάν και καλύπτεσαι για όλες τις εποχές.

Τα 4 εποχών είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλο το χρόνο, με την προϋπόθεση οτι το καλοκαίρι με πάνω από 34-35oC θα ζεσταθείς ούτως ή άλλως. Προτεινόμενο 100% αν έχεις δυναμικό μυαλό και όπως ταξιδεύεις βλέπεις το βουνό απέναντι και λες “φύγαμεεεε”. Εκεί, όπου η θερμοκρασία θα είναι 10 βαθμούς χαμηλότερη, θα κάνεις το σταυρό σου που το επέλεξες καθώς με το καλοκαιρινό θα κρυώνεις. Επιπλέον, σε μια Καλοκαιρινή βροχή αν φοράς το φουλ διάτρητο μπουφάν θα σε ανταμείψει με μια εξαιρετική πνευμονο-αρρώστια.. Αν θέλεις λοιπόν να ταξιδεύεις χωρίς όρια και με μόνο περιορισμό τις καυτές Καλοκαιρινές ημέρες, κοίταξε για 4 εποχών. Σε επόμενο άρθρο θα εξηγήσουμε ακόμα περισσότερο για τα μπουφάν 4 εποχών.