Επιλογή GPS

2
3391

Επιλογές… άπειρες..πραγματικά όμως..

Ο κλάδος της τεχνολογίας που γνώρισε αύξηση κατα 10000% τη δεκαετία του 2000 και πλέον είναι μια καθημερινότητα..Όταν όμως μιλάμε για μοτοσυκλέτα τα πράγματα γίνονται πιο όμορφα. Τι να κάνω, πως να το κάνω κλπ..

ΟΚ

όλοι (σχεδόν) έχουμε smartphones με GPS, αλλά είναι τελικά αυτό που όλοι θέλουμε, τα all in one devices ;

Όλα πηγάζουν από τις εμπειρίες που έχει ο καθένας μας. Πόσοι και πόσοι δεν έχουμε διαλύσει το μη αδιάβροχο κινητό μας ψάχνοντας κάτι στο gps του; Σε πόσους εκεί που ψάχνεις κάτι, crashάρει και αρχίζεις τα “διαόλια” ;;; Προσοχή.. με όλα κάνουμε τη δουλειά μας, εδώ μιλάμε για το πρακτικότερο με το οποίο θα το ξεχάσεις οτι το έχεις γιατί ποτέ δεν θα σε προβληματίσει.

Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ

Κινητό.. το έχεις πάντα μαζί, κάθε μέρα, δεν χρειάζεται να σκεφτείς τίποτα, απλά το ανοίγεις.. απλά χρειάζεσαι επιπλέον (εάν πραγματικά το θες για ταξίδι) :

 

 

 

Βάση GPS..
κάπου, κάτι.. γιατί δεν μπορείς να το έχεις στο tankbag.. δεν γίνεται, πραγματικά σε ήλιο όχι μόνο δεν θα το βλέπεις, αλλά θα πρέπει να κατεβάσεις το κεφάλι κάθε φορά που θα το βλέπεις. Και πάνω σε αυτή τη βάση ίσως να χρειαστείς και μια

Αδιάβροχη θήκη..
γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει ο υπέροχος καιρός. Κρίμα δεν είναι να πνιγεί στο νερό το τηλέφωνο ;

Ρευματοδότηση..
Ναι, χρειάζεται και αυτό για να έχουμε αντοχή στο χρόνο


Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ Garmin Nuvi

GPS αυτοκινήτου.. Σούπερ κατάσταση, πιο μεγάλο, πιο απλό αλλά και πάλι χρειαζόμαστε

Βάση
Εδώ είναι το δύσκολο καθώς λόγω του όγκου που έχουν συνήθως αυτά τα GPS, είναι δύσκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο) να βρεις βάση που να εγγυάται τη στήριξή της.

Αδιάβροχη θήκη
Και εδώ θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι αξιόπιστο. Θα το βρεις αλλά θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στη τσέπη και πάλι.

Ρευματοδότηση
Μια παροχή ρεύματος θα λύσει το πρόβλημα. Την περνάς μέσα από τα καπάκια, την “κρύβεις” και είσαι έτοιμος


 

Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ 

Αδιάβροχο GPS μοτοσυκλέτας. Υπάρχει λόγος που λέγεται έτσι καθώς δεν χρειάζεται να δαπανήσεις ούτε 1€ πάνω από την τιμή αγοράς (που είναι υψηλή), αλλά :

Έχει έτοιμη βάση
Έχεις έτοιμη βάση από τη συσκευασία, συνήθως είναι ολόσωστη και βολεύει να τοποθετηθεί παντού.

Είναι 100% αδιάβροχο
Άστο στη μέση του δρόμου για 15 ώρες να βρέχεται, δεν καταλαβαίνει τίποτα

Έχει έτοιμη ρευματοδότηση
Κρυφά καλωδιάκια περνούν από παντού και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν εργοστασιακό

Έχει μεγάλα κουμπιά
Ακόμα και αν είναι οθόνη αφής, μπορείς με μεγάλη ευκολία να πατήσεις όλες τις επιλογές με το γάντι. Εννοείται ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις υπόλοιπες 2 κατηγορίες. Βρίσκεις εύκολα αυτό που θες, που μετά από λίγο διάστημα μπορείς ακόμα και να τα πατάς χωρίς να βλέπεις.


Μπορεί λοιπόν όλα να φαίνονται εύκολα όπως τα γράφουμε, αλλά να είσαι σίγουρος οτι αν πρόκειται να πάρεις στα “σοβαρά” το θέμα “ταξιδεύω” στις περισσότερες των περιπτώσεων το ακριβό είναι φθηνό (γιατί το παίρνεις μια φορά, παίρνεις κορυφαίο εξοπλισμό) και το φθηνό είναι ακριβό…