Η παρεξηγημένη Ελλάδα(ρα)…

0
3637
  1. “Είμαστε η πιο ανοργάνωτη χώρα” λέμε όλοι..
  2. “Μη μου λες εμένα για ταξίδια” λέει ο μεγάλος ταξιδευτής
  3. “Εγώ πάνω μόνο εξωτερικό” λέει ο πιο μεγάλος ταξιδευτής
  4. “Είμαστε στο καλύτερο οικόπεδο του κόσμου” όπως λέει ο μέντοράς μου

Εγώ λέω και κρατάω μόνο το 4ο.. Μήπως τελικά στη δίνη του “φαίνεσθαι” χάνουμε το νόημα για τη χώρα μας; Αλήθεια πόσοι πριν βγούμε στο εξωτερικό έχουμε ταξιδέψει στην Ελλάδα; Ακόμα καλύτερα, πόσοι πριν σκεφτούμε να βγούμε έξω έχουμε πραγματικά σημειώσει όλο το χάρτη της Ελλάδας με αναμνήσεις, φωτογραφίες, διαδρομές κλπ ;;;

Και υπάρχει μια τάση ο “μεγάλος” ταξιδευτής να έχει γυρίσει όλα τα πάσα της Ιταλίας και της Αυστρίας.. Έχει όμως πάει στους Καταρράκτες της Άρτας; Έχει πάει στη Νέδα; Η μήπως έχει περάσει από το Βίτσι; Το Χαλίκι; Την Ελάτη (στην Αρκαδία); Τον Όλυμπο; Έχει βγει στη θέση Τραπεζάκι; Τον Μπάρο (που είναι και της μόδας)

Baros pass, Greece

Σίγουρα το να βγεις εξωτερικό είναι μια εμπειρία μόνο και μόνο και από την ανασφάλεια που υπάρχει ότι είσαι σε ξένη χώρα, και ναι, σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα, αλλά είναι σωστό το να υποτιμάς τη χώρα και μετά από 5-6 εκδρομές στον Ελληνικό χώρο να βάζεις πλώρη για εξωτερικό τη στιγμή που καλά καλά δεν έχεις “πατήσει” την Ελλάδα; Και ποιος σου λέει ότι δεν μπορείς να ζήσεις την εμπειρία της ζωής σου στα Ελληνικά βουνά και να πεταχτείς σε δύο ημέρες από την Πελοπόννησο στην Ήπειρο και στη συνέχεια στον Όλυμπο; Και όλα αυτά ξεκινώντας το ταξίδι σου στη μία ώρα έξω από την πόλη σου;; Δεν είναι φοβερό; Γιατί να ετοιμάζεις ένα ταξίδι όλο το χρόνο εξωτερικό και με τις ίδιες ημέρες και κόστος να μην κάνεις δύο ή ακόμα και τρία πενθήμερα στην Ελλάδα, σημειώνοντας με “τικ” την κάθε περιοχή, και να πεις, “Ναι, φέτος κάλυψα την Πελοπόννησο, από άκρη σε άκρη. Με πήρε 1 χρόνο στο σύνολο, αλλά πλέον έχω πλήρη εικόνα για (σχεδόν) τα πάντα” (γιατί πάντα θα υπάρχει κενός χώρος για περιπέτειες)..

Greece on motorcycleΑς καλύψουμε πρώτα την υπέροχη χώρα μας και μετά πάμε και έξω, εκεί θα είναι.. Ας γεμίσουμε εμπειρίες στη χώρα μας, ας αντιμετωπίσουμε προβλήματα εδώ τα οποία μπορεί να μας σώσουν στο εξωτερικό..
Σε ποια χώρα μπορείς να είσαι από την παραλία στο Βουνό σε 1 ώρα (για να μην πω και λιγότερο); Σε ποια χώρα οι θερμοκρασίες είναι τόσο καλές όλο το χρόνο; Σε ποια χώρα τα βουνά είναι τόσο ελεύθερα; Προν κάνεις λοιπόν τη σκέψη για το “έξω” – γιατί όντως έχει να σου δώσει πολλά και το έξω – κοίταξε εντός των τειχών..

Τροφή για σκέψη…