Γιατί να πάρω πλαϊνές βάσεις EVO ;

0
1591

Σίγουρα ο τίτλος στους περισσότερους δεν θα λέει και πολλά. Αυτό είναι βέβαια πολύ καλό καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να μπορέσουμε να εξηγήσουμε κάποια πράγματα.
Έτσι λοιπόν όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε το βήμα για τις πλαϊνές βαλίτσες, προφανώς χρειαζόμαστε βάσεις. Αυτές οι βάσεις πλέον ποικίλουν στην αγορά και σε τιμή και σε ποιότητα αλλά και σε πρακτικότητα.

Η SW-Motech κατά τη γνώμη μας έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά από όλες τις εταιρίες καθώς σκέφτηκε σαν “μηχανόβιος”..

Τι θέλει ο μηχανόβιος (στις περισσότερες περιπτώσεις) ;

Θέλει βάσεις..

  • Απλές στην εγκατάσταση
  • Όμορφες
  • Στιβαρές

Τα προβλήματα που υπάρχουν
Το πιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τις βάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι το γεγονός ότι με τις βάσεις της εταιρίας “Χ” πρέπει να πάρεις και τις βαλίτσες “Χ”. Αν αλλάξεις γνώμη, θα πρέπει να αλλάξεις όλο το πακέτο βάσεις-βαλίτσες..
Το άλλο πρόβλημα είναι το γεγονός του ότι όταν βάζεις βάση, έχεις πάντα βάση στη μοτοσυκλέτα, κάτι που χαλάει την οπτική εικόνα της (αγαπημένης) μοτοσυκλέτας.

Η λύση
Η SW-Motech με το σύστημα γρήγορης απελευθέρωσης EVO όπου αφαιρείται σε λιγότερο από 15″. Στηρίζοντας τις βάσεις σε αναμονές που είναι πολύ μικρές και δεν φαίνονται, μπορούν να εγκατασταθούν και να αφαιρεθούν σε χρόνο dt, κάτι το οποίο δίνει χρώμα στη ζωή σου γιατί δεν δεσμεύεσαι να έχει μόνιμα τις βάσεις πάνω στη μοτοσυκλέτα.
Υπάρχουν και γρήγορης απελευθέρωσης βάσεις από την GIVI, αλλά ο τρόπος ο οποίος πιάνουν στη μοτοσυκλέτα και κλειδώνουν είναι απογοητευτικός..
Θα μου πεις στη συνέχεια.. “ΟΚ, γρήγορης απελευθέρωσης, αλλά όλοι μπορούν να τις πάρουν..”
Αν δεν θέλεις να συμβεί αυτό, υπάρχει ένα κιτ κλειδώματος των βάσεων (με έξτρα κόστος βέβαια, αλλά σου δίνει τη λύση). Τώρα γιατί κάποιο να σου πάρει τις βάσεις που ταιριάζουν μόνο σε αυτό το σύστημα είναι μια άλλη ιστορία.

Πέραν τούτου, εξαιρετικό είναι το concept του να μπορείς να τοποθετήσεις τις βαλίτσες των κυριοτέρων εταιριών του χώρου χωρίς να χρειαστεί από την αρχή να κάνεις την τελική επιλογή. Με δεδομένο ότι το κόστος του “βάσεις – βαλίτσες” δεν είναι μικρό, αγοράζεις τις βάσεις και στη συνέχεια επιλέγεις ποιες βαλίτσες θες από μια γκάμα εταιριών SW-Motech, Hepco & Becker, Krauser, GIVI). Χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο κιτ ανταπτόρων ταιριάζουν πολλές επιλογές. Εξαιρετικό bonus.
Η ποιότητα κατασκευής είναι ανώτερη από τις περισσότερες επιλογές που υπάρχουν με παχύ υλικό που αντέχει τους κραδασμούς και ωραίο στυλ, ενώ το βάρος είναι αρκετά μικρό.

μπορούν να εγκατασταθούν και να αφαιρεθούν σε χρόνο dt

Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή, αλλά σε κάτι που κατά βάση αποτελεί κύριο εξοπλισμό για τα ταξίδια μας, η διαφορά της με τις υπόλοιπες βάσεις δεν θα πρέπει καν να το σκεφτόμαστε..(μιλάμε για 20-30 ευρώ για τις αντίστοιχες βάσεις γρήγορης απελευθέρωσης). Δεν πρέπει να συγκρίνουμε την τιμή με τις απλές βάσεις, γιατί οι EVO είναι σε άλλη κατηγορία με τα χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι σαν να κοιτάζουμε το δέντρο και όχι το δάσος.
Δείτε όλες τις βάσεις πατώντας εδώ