Όροι Χρήσης - Προστασία δεδομένων

Παράδοση της παραγγελίας σας : Από τη στιγμή της παραγγελίας σας, και έχοντας ελέγξει οτι τα προϊόντα που παραγγείλατε είναι διαθέσιμα, θα παραλάβετε την παραγγελία σας σε 1-3 εργάσιμες ημέρες. Εαν κάποιο από τα προϊόντα σας δεν είναι σε στοκ, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας, γι'αυτό φροντίστε το email που δηλώνετε να είναι έγκυρο. Εαν επιθυμείτε άμεση παράδοση, παρακαλώ επικοικνωνήστε με email, γράφοντας ακριβώς πως μπορούμε να βοηθήσουμε. 

Προϊόντα κατόπιν παραγγελίας : Στις περιπτώσεις όπου το προϊόν αναφέρεται ως "Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας" είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε από εσας την προκαταβολή του 50% της αξίας του προϊόντος.

Οι παραγγελίες μέσω internet έχουν προτεραιότητα έναντι των τηλεφωνικών παραγγελιών.


Για να εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, το MotoRAID χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL (Secure Sockets Layer). Το SSL είναι ο πλέον αξιόπιστος φορέας για την ασφάλεια συναλλαγών μέσω του internet, σε παγκόσμια κλίμακα. Με αυτή την τεχνολογία, κάθε στοιχείο που καταχωρείτε στο site μας κωδικοποιείται πριν βγεί online και σε συνέχεια διερευνάται η αυθεντικότητα του μηνύματος και του server.

Προσωπική ασφάλεια αποτελεί το password που δίνετε όταν γίνεστε μέλος στο www.MotoRAID.eu . Για να παρουσιάσουμε οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο θα πρέπει πρώτα να δωθεί το όνομα του χρήστη και το password. Για αυτό το λόγο, πρέπει να φυλάξετε καλά αυτά τα στοιχεία για να μην κινδυνεύσουν να πέσουν σε χέρια τρίτων.

Oλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του www.MotoRAID.eu διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.


Όλες οι αποστολές γίνονται με courier την οποία επιλέγετε εσείς από τις ACS, Γενική Ταχυδρομική και Πόρτα-Πόρτα. Από τον Μάιο του 2009, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα επιλογής της courier που θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Όλα τα προϊόντα στέλνονται με courier στη διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει στην παραγγελία σας εντός 1-3 εργάσιμων ημερών εφόσον υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα. Εαν δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα, ενημερώνεστε μέσω e-mail ή τηλεφωνικά από εκπρόσωπο του MotoRAID, και κατόπιν συνεννοήσεως , επεξεργαζόμαστε την παραγγελία σας. Η χρέωση γίνεται βάση του βάρους της παραγγελίας και βαραίνει τον πελάτη. Σε ελάχιστες εξαιρέσεις (βαλίτσες) όπου το ογκομετρικό βάρος της παραγγελίας ξεπερνάει το πραγματικό,τότε θα πρέπει να υπολογιστούν ογκομετρικά τα έξοδα αποστολής. Το ογκομετρικό βάρος δημιουργείται πολλαπλασιάζοντας τις 3 διαστάσεις της συσκευασίας σε εκατοστά, και διαιρόντας το αποτέλεσμα με το 5000.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχουμε καταφέρει να έχουμε ενιαία χαμηλότερη χρέωση με όλες τις courier και έτσι ο πίνακας διαμορφώνεται ως εξής:
 
Κόστος αποστολών
Βάρος (kg) Κόστος
2 3,95 €
3 5,15 €
4 6,35 €
5 7,55 €
6 8,75 €
7 9,95 €
8 11,15 €
9 12,35 €
10 13,55 €
11 14,75 €
12 15,95 €
13 17,15 €
                                                                                       
Πιθανές πρόσθετες χρέωσεις :
  • Η πληρωμή με αντικαταβολή χρεώνεται με επιπλέον 3,00 € στο κόστος αποστολής (κόστος που χρεώνεται από τις εταιρίες courier) ανεξάρτητα του ύψους της παραγγελίας
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε παράδοση Σάββατο θα πρέπει να το δηλώσετε κατά τη διάρκεια της παραγγελίας σας. Η χρέωση για παράδοση Σάββατο είναι 4,50 €
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε παράδοση σε συγκεκριμένη ώρα επιβαρύνεστε με το ποσό των 5,00 €
  • Τα προϊόντα είναι ασφαλισμένα μέχρι το ποσό των 293,00 €
  • Τα μεταφορικά είναι δωρεάν όταν η παραγγελία ξεπερνάει τα 350,00 € - ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ HOLAN (ΒΑΛΙΤΣΕΣ , ΒΑΣΕΙΣ ΚΛΠ)

Ειδικές περιπτώσεις αποστολών :

Τηλεφωνική επικοινωνία για την παραλαβή : Η τηλεφωνική επικοινωνία από τις εταιρίες courier για συνεννόηση με τον παραλήπτη μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μέσω της ACS. Καμία άλλη εταιρία courier δεν καλεί για να έρθει σε συνεννόηση μαζί σας.
 
Τμηματικές αποστολές : 
 
Σε περίπτωση παραγγελίας περισσοτέρων απο 6 προϊόντων (τα οποία αναφέρονται σαν διαθέσιμα ,και όχι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας , ή εκτός στοκ) ,στην οποία το ένα ή και παραπάνω δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, υπάρχουν δύο τρόποι αποστολής: 
1. Τμηματική αποστολή με προπληρωμή όλου του ποσού στον courier και αποστολή του προϊόντος που λείπει χωρίς καμία επιπλέον χρέωση του πελάτη. 
2. Τμηματική αποστολή και πληρωμή απο τον πελάτη μόνο των προϊόντων που παραλαμβάνει. Στη δεύτερη αποστολή που θα περιλαμβάνει το προϊόν/ντα που λείπει/λείπουν, ο πελάτης χρεώνεται τα μεταφορικά έξοδα για την αποστολή και ενδεχόμενη αντικαταβολή αν αυτός είναι ο τρόπος πληρωμής. 
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ : 
 
Το MotoRAID.eu μπορεί να αντικαταστήσει ένα προϊόν που παραλάβατε το οποίο είναι ελαττωματικό από τον κατασκευαστή του κατά την κρίση του. Πρέπει ο πελάτης να μας ενημερώσει εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή. Τα έξοδα επιστροφής του προϊόντος στην έδρα μας βαρύνουν αποκλειστικά εσάς αρχικά,και εφόσον αποδειχθεί ότι είναι όντως ελλατωματικό ,παραλαμβάνετε νέο προϊόν με όλα τα έξοδα αποστολής (συμπεριλαμβανωμένων των αρχικών) να βαραίνουν αποκλειστικά εμάς. Η επιστορφή πρέπει να γίνει μόνο με Γενική Ταχυδρομική, εκτός και αν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας συννενοηθεί αλλιώς. Δεν θα μπορέσουμε να παραλάβουμε από καμία άλλη courier ή ΕΛ.ΤΑ , κανένα δέμα επιστροφής. Στην απόδειξη που λαμβάνεται, υπάρχουν ξεκάθαρες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε εφόσον επιθυμείτε να επιστρέψετε ένα προϊόν. Παρακαλούμε, σεβαστείτε αυτές τις απλές οδηγίες προκειμένου να εξυπηρετηθείτε το συντομότερο δυνατόν.
 
-Σε περίπτωση λάθος παραγγελίας του πελάτη, συνετό θα ήταν να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να αντικατασταθεί το προϊόν.Σε αυτή τη περίπτωση τα έξοδα θα πρέπει να βαρύνουν τον πελάτη. Δεν θα μπορέσουν να γίνουν δεκτές επιστροφές σε προϊόντα που δεν κρατούνται στο απόθεμά μας, και έρχονται κατόπιν ειδικής παραγγελίας για τον πελάτη.
 
-Σε περίπτωση που ως εκ λάθους του MotoRAID ή του προμηθευτή του σχετικά με ένα προϊόν το οποίο εστάλει και δεν ταιριάζει στη μοτοσυκλέτα σας ή εσάς επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ μαζί μας και ΜΗΝ προσπαθήσετε να το τροποποιήσετε/αλλάξετε καθώς ΔΕΝ θα μπορεί να γίνει επιστροφή. Ακόμα και αν φαίνεται οτι δεν ταιριάζει, ενημερώστε μας και ΜΗΝ κάνετε καμία κίνηση εγκατάστασης. Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο στην εργοστασιακή συσκευασία και κατάσταση,ακόμα και εαν πρόκειται για λάθος του MotoRAID στην αποστολή,καθώς προϊόν που έχει τροποποιηθεί δεν γίνεται αποδεκτό επιστροφής και στον κατασκευαστή/προμηθευτή.
 
-Σε περίπτωση επιλογής λάθους μεγέθους ή λάθους προϊόντος από τον πελάτη σε κράνος, μπουφάν κλπ (σέλλες, ζελατίνες, βαλίτσες) ,υπάρχει δυνατότητα επιστροφής και επαναποστολής του σωστού νούμερου με τα έξοδα να βαραίνουν τον πελάτη. Η όλη διαδικασία μπορεί να απλουστευτεί,εαν αποσταλεί πίσω στο MotoRAID , με συνολικό κόστος που ξεκινά από τα 14,00 ευρώ και για τις δύο αποστολές (επιστροφή-επαναποστολή, ανάλογα τον όγκο κλπ) . Για να γίνει αυτό,θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail ή τηλεφώνου , και η αποστολή να γίνει μόνο με Γενική Ταχυδρομική. Αυτή η δυνατότητα δεν ισχύει όταν έχει γίνει ειδική παραγγελία για το νούμερο της επιλογής του πελάτη, ή ενός προίόντος που έρχεται μόνο κατόπιν παραγγελίας όπως αναφέρεται και στην σελίδα του προϊόντος (5-9 ημέρες , 8-16 ημέρες κατόπιν παραγγελίας)
 
- Στο MotoRAID είμαστε σίγουροι για την καλύτερη δυνατή συσκευασία κάθε μιας παραγγελίας. Παρόλα αυτά, έως να φτάσει το δέμα σε εσας, μεσολαβεί η μεταφορά της courier. ΠΡΙΝ παραλάβετε και υπογράψτε, ελέγξτε τη συσκευασία που παραλαμβάνετε. ΜΟΝΟ σε περίπτωση που βλέπετε οτι η συσκευασία έφτασε στα χέρια σας κακοποιημένη σε ένα η παραπάνω σημεία, θα πρέπει κάτω από την υπογραφή σας να υπογράψετε "με επιφύλαξη" , ανοίγοντας το δέμα μπροστά στον μεταφορέα. Εφόσον δείτε και δείξετε οτι έχει προκληθεί ζημιά στο προϊόν, οφείλετε να καλέσετε αμέσως την courier και να το δηλώσετε. Στη συνέχεια, η courier θα σας ενημερώσει για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν. Εαν ΔΕΝ το κάνετε αυτό, δυστυχώς χάνετε το οποιοδήποτε δικαίωμα για αποζημείωση κλπ. 
 
Όλες οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ :

Για να εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, το MotoRAID χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL (Secure Sockets Layer). Το SSL είναι ο πλέον αξιόπιστος φορέας για την ασφάλεια συναλλαγών μέσω του internet, σε παγκόσμια κλίμακα. Με αυτή την τεχνολογία, κάθε στοιχείο που καταχωρείτε στο site μας κωδικοποιείται πριν βγεί online και σε συνέχεια διερευνάτε η αυθεντικότητα του μηνύματος και του server.

Προσωπική ασφάλεια αποτελεί το password που δίνετε όταν γίνεστε μέλος στο www.MotoRAID.eu . Για να παρουσιάσουμε οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο θα πρέπει πρώτα να δωθεί το όνομα του χρήστη και το password. Για αυτό το λόγο, πρέπει να φυλάξετε καλά αυτά τα στοιχεία για να μην κινδυνεύσουν να πέσουν σε χέρια τρίτων.

Oλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του www.MotoRAID.eu διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.

Αρ. Μητρώου προμηθευτών που συνάπτουν συμβάσεις από απόσταση : 347/07
Όπως ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν.2251/94
Γενική Γραμματεία Καταναλωτή – Τμήμα Β’

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ :

Άν κάποιο μέλος επιθυμεί να διαγραφεί από τις βάσεις δεδομένων μας, θα πρέπει να μας στείλει email στο info@motoraid.eu με θέμα "Διαγραφή μέλους" . Αν παρόλα αυτά έχουν καταχωρηθεί παραγγελίες στο όνομά του, ο λογαριασμός του ΔΕΝ μπορεί να απενεργοποιηθεί καθώς θα είναι καταχωρημένος στη βάση δεδομένων μας.