Η πιο κλασσική ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί σύμφωνα με τα θέλω του κάθε αναβάτη. Αλλά εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος. Έχει όντως αναρωτηθεί ο αναβάτης τι γίνεται; Γιατί άλλο τι μου γίνεσαι και άλλο τι μου κάνεις που λέει και ένας φίλος.

Η συνηθισμένη ατακα “με σφίγγει πολύ το κλειστό” σε κάνει να βγαίνεις απο τα ρούχα σου. Αρχηγέ μου, κράνος είναι, δεν είναι καπέλο. Κράνος. Βάλτο καλά στο κεφάλι σου, δεν πρέπει καν να κουνιέται. Τρώς τα ούλα σου; Είσαι σε καλό δρόμο. Έτσι πρέπει. Βάλε στο μυαλό σου οτι όταν κλείνει γίνεται (σχεδόν) κλειστό το κράνος, οπότε η αλλαγή είναι πολυ μικρή. Όλα στο μυαλό είναι. Και το κατά πόσο θέλεις να είσαι ασφαλής φυσικά.

Θανατηφόρα ατάκα επίσης : “θέλω να παίρνω αέρα”. Πάρτο αλλιώς, κράνος είναι, αν καταλαβαίνεις τόσο πολύ τη διαφορά στον αέρα στο πηγούνι σου θα πάω πάσο, αλλά έχεις σκεφτεί οτι με το κλειστό κράνος :

  1. Έχεις μόνιμα το πηγούνι σου ασφαλές – Ένα κλειστό κράνος πάντα θα σε προστατευει μπροστά. Κρίμα δεν είναι να σημαδέψεις το όμορφο πρόσωπό σου για πάντα από μια λάθος επιλογή ;
  2. Κάθε βράδυ, θα είσαι στον καναπέ σου αραχτός/αραχτή, και όχι σε κάποιον ορθοδοντικό για δόντια και ράμματα ακόμα και από μια χαζή πτώση / σύγκρουση. Και δεν είμαι κακός ή γκαντέμης, είναι η αλήθεια που βλέπω τόσα χρόνια στο MotoRAID. Τα πιο χαζά ατυχήματα γίνονται εκεί που δεν το περιμένεις και ταλαιπωρήσαι.
  3. Έχεις κάτι πιο ελαφρύ στο κεφάλι σου; Η διαφορά με τα ανοιγόμενα στο 95% είναι μεγάλη, με τα κλειστά κράνη να είναι πιο ελαφρυά
  4. Ναι, ζεσταίνεσαι πιο πολυ. Αλλά δεν πειράζει, είναι κράνος. Η δουλειά του δεν είναι το air-condition, είναι η ασφάλεια. Και τι έγινε που θα ιδρώσεις λίγο παραπάνω όταν φτάσεις στον προορισμό σου και βγάλεις το κράνος; Σημασία έχει προτίστως οτι έφτασες, έτσι δεν είναι;
  5. Έχουν πιο ωραία γραφικά. Αυτό μερικές φορές αλλάζει μυαλά..
  6. Είναι πιο μικρά σε όγκο. Και αυτό μετράει καθώς νιώθεις πιο όμορφα, και τέλος
  7. Είναι ένα ενιαίο κέλυφος. Πάντα το συνολικό υλικό σε 1 μορφή θα είναι πιο ασφαλές από το διαιρούμενο (2 κομμάτια). Δεν υπάρχει πιο λογική εξήγηση.

Ας μην ξεχνάμε οτι η σωστή χρήση του ανοιγόμενου κράνους είναι το “ταξιδεύω έχοντάς το κλειστό, και όταν σταματάω, το ανοίγω για να πιο λίγο νερό (χωρίς να το βγάλω) ή να μιλήσω/ρωτήσω για πληροφορίες κλπ”. Αυτό που κάνουμε να ταξιδεύουμε με ανοιχτό το ανοιγόμενο κράνος είναι τελείως ανούσιο.. Γιατί τότε αφου θέλεις να ταξιδεύεις έτσι δεν παίρνεις κατευθείαν ενα jet κράνος; Θα είναι και ακόμα πιο ελαφρύ..

Σε κάθε περίπτωση ενα τέτοιο σοβαρό θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι από όλους και ξεκινώντας από τους γονείς, έτσι ώστε να διδάξουν σωστά την πραγματικά σωστή λύση.

Προφανώς κατάλαβες οτι είμαι υπερ του κλειστου κράνους ε ;;; Βάλε το μυαλό να δουλέψει και φτάσε σώος στον προορισμό σου. Είτε είναι με ανοιγόμενο, είτε με κλειστό κράνος..

KEEP IT SAFE