Πως να στηρίξω το κινητό μου στη μηχανή/scooter

0
6176
Μεγάλη "αράρχη" RAM-MOUNT

Και ναι, η ερώτηση του 1.000.000 € είναι εδώ..

Ενημερωτικά υπάρχουν πααααααρα πολλοί τρόποι για να το στηρίξεις. Και ευτυχώς, τους έχουμε όλους.. Για εσένα που έχεις χρόνο, θεωρώ ότι έως το τέλος του άρθρου θα έχεις καταλάβει τα πάντα..
Θα προσπαθήσω να δώσω τις βασικές κατευθύνσεις, αλλά όπως πάντα, λίγο “ψάξιμο” ακόμα στο site μας θα σου δώσει ακόμα μεγαλύτερες συνατότητες.

Για σένα που δεν έχεις χρόνο, δεν θέλεις να διαβάσεις, η λύση για στήριξη κινητού σε τιμόνι είναι εδώ. Πάρτην και είσαι κύριος: Βάση κινητού σε τιμόνι

Βάση για κινητό σε μηχανή
Βάση για κινητό σε μηχανή

 

Πάμε τώρα να δούμε τι πραγματικά θέλουμε. Υπάρχουν λοιπόν λύσεις απλές, υπάρχουν και λύσεις τεχνικές όπου εκτός από το κινητό μπορούμε να στηρίξουμε κάμερες κλπ..

ΟΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Για το κινητό λοιπόν, και εαν θέλεις αδιάβροχη θήκη οι έτοιμες λύσεις είναι εδώ, πιάνουν συνήθως στο τιμόνι, απλά και όμορφα. Πλαστικές βάσεις, αφαιρούμενες θήκες, και προσαρμογή ακόμα και στον καθρέπτη. Υπάρχουν επιλογές αδιάβροχες, μη αδιάβροχες, μεγάλες, μικρές, ειδικές για iphone, Samsung κλπ. Πριν μπεις πιο βαθιά, καλό είναι να έχεις μια εικόνα, μπορεί η έτοιμη λύση να είναι αυτή που θέλεις. Το καλό με αυτές είναι μπορείς εύκολα την θήκη της συσκευής να την χρησιμοποιήσεις και σε άλλα μέρη, όπως την παραλία για παράδειγμα.

Εάν θέλεις κάτι πιο στιβαρό και κοντά στο τιμόνι (είτε είναι 22 χιλ. είτε fatbar), θα πρέπει να συνδυάσεις μια βάση της SW-Motech και μια θήκη από οποιαδήποτε άλλη εταιρία, σαν και αυτές πιο κάτω. Θα τρυπήσουμε τη θήκη για να περάσουμε βιδούλες μέσα από τη βάση η οποία είναι ρυθμιζόμενη και έχουμε ένα εύκολο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

 

Δες όλες τις έτοιμες βάσεις εδώ.. διάβασε τις διαστάσεις και επίλεξε ανάλογα με τη συσκευή σου.

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Η λύση αυτή ακούει κυρίως στο όνομα της εταιρίας RAM-MOUNT, αλλά όλο και πιο πολλές εταιρίες σιγά σιγά έρχονται στα “χνάρια” της εταιρίας και φτιάχνουν συμβατά προϊόντα. Οι βάσεις αυτές μπορούν να μεταφέρουν σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή (κάμερα, κινητό, GPS) με τη δυνατότητα όμως της άμεσης αλλαγής κλίσης, ύψους, γωνίας κλπ. Πραγματικά το “κάνεις δικό σου” και το φέρνεις στα μέτρα σου. Η προπέλα στο βραχίονα μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε εύκολα με τις κλίσεις, ενώ παράλληλα το κάτω μέρος μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν οπουδήποτε. Για το άνω μέρος υπάρχουν επιλογές με ειδική σύνδεση για κάμερα ή με ένα απλό ευθύ “πλακάκι” όπου πάνω του μπορείς να στηρίξεις ότι θες.

Τέλος, στο πάνω μέρος, μπορείς να τοποθετήσεις ακόμα και μια αδιάβροχη θήκη από άλλη εταιρία όπως για παράδειγμα αυτή η θήκη της SW-Motech.

 

Για εσένα που είσαι βιαστικός, δες το video παρουσίαση πατώντας ΕΔΩ

 

Για σένα που δεν είσαι βιαστικός, πάμε να δούμε τα βήματα για τη σωστή επιλογή βάσεων RAM-MOUNT

ΒΗΜΑ 1 :

Η RAM-MOUNT βασίζεται λοιπόν στο σύστημα της μπίλιας. Κάτι σαν και αυτό εδώ.

Κάτω βάση από την RAM-Mount

Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί η αναμονή αυτής της μπίλιας κάπου στη μοτοσυκλέτα/scooter. Όσο πιο σωστά βγει αυτή προς εμάς, τόσο καλύτερη και βολική θα είναι η στήριξή της. Κατόπιν θα στηρίξουμε πάνω σε αυτή όλη τη βάση, αλλά αυτό θα το δούμε σε λιγάκι. Αυτό είναι το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ στην επιλογή της βάσης. Μελέτησε τις επιλογές σου – δεν θα κάνεις πάνω από 3 λεπτά-. Αυτές οι κάτω βάσεις λοιπόν μπορούν να προσαρμοστούν
στο τιμόνι  

σε κάποια βίδα   

στις βίδες του τιμονιού 

ακόμα και στα δοχεία υγρών φρένου 

Για να έχεις τη γενική εικόνα, κοίταξε όλες τις χαμηλές-κάτω βάσεις ΕΔΩ. Κάντο (ξαναλέω).. δεν θα χάσεις. Για παράδειγμα ακόμα και στο Beverly του 2010, η κεντρική βίδα κάτω από τη ζελατίνα έχει γίνει πολλές φορές σημείο στήριξης RAM-MOUNT.

ΒΗΜΑ 2:
Κατόπιν, πρέπει να τοποθετήσουμε έναν βραχίονα όπου πάνω σε αυτόν θα “πιάσει” η τελική μας βάση (θα το δούμε στη συνέχεια). Έχει εσοχές και στις 2 πλευρές, προκειμένου να ταιριάζει στην κάτω και την άνω βάση ενώ παράλληλα να έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται όπως το θέλουμε.  Οι βραχίονες υπάρχουν σε 3 μήκη, κοντός – μεσαίος – μακρύς και τις χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε.

Βραχίονας κοντός
Βραχίονας μεσαίος
Βραχίονας μακρύς

 

 

 

 

 

Πέραν αυτών, υπάρχουν και άλλες επιλογές με περιστρεφόμενους, σπαστούς κλπ όπου μπορούμε να “παίξουμε” ακόμα πιο πολύ, κάνοντας όλες τις επιλογές δυνατές.  Ίσως φορτωμένοι για τη χρήση σε μοτοσυκλέτα, αλλά από την άλλη μπορεί να θέλουμε να κάνουμε μια ειδική λήψη με την κάμερά μας, οπότε θα βολέψει στο 100%.

Βραχίονας RAM-MOUNT περιστρεφόμενος
Βραχίονας περιστρεφόμενος τριπλός

 

Δείτε όλους τους βραχίονες ΕΔΩ και παίξτε με τις επιλογές.

ΒΗΜΑ 3:
Μετά τον βραχίονα φτάνουμε στο “ψητό”…

Κανονικά λοιπόν, το σύστημα λειτουργεί με μια “άνω βάση” η οποία πιάνει στην άνω πλευρά του βραχίονα και κατόπιν πάνω της στηρίζεται η “θήκη-βάση-πλάτη” που φιλοξενεί τη συσκευή μας / κάμερα κλπ. Είναι στην ουσία ο συνδετικός κρίκος μεταξύ βραχίονας και της “θήκης-βάσης-πλάτης” .

Για να δεις τις “θήκες-βάσεις-πλάτες” πάτησε ΕΔΩ και δες στις πληροφορίες τις διαστάσεις που έχουν προκειμένου να βρεις αυτή που ταιριάζει στη συσκευή σου. Σε αυτές τις πλάτες θα βρεις πολλές πολλές επιλογές για διάφορα GPS, τηλέφωνα αλλά και ειδικές συσκευές. Όλες οι πλάτες που φιλοξενούν τα κινητά έχουν αναμονές προκειμένου πάνω τους να ταιριάξουν κατευθείαν οι “άνω βάσεις”.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
Εδώ όποιος θέλει να αδιαβροχοποιήσει  τη συσκευή του, ΔΕΝ θα πρέπει να πάει στη λύση της πλάτης που αναφέρουμε πιο πάνω, αλλά θα πρέπει να πάρει μια άνω βάση πάνω στην οποία θα βάλει μια θήκη από άλλη εταιρία. Για παράδειγμα :
Αυτή η άνω βάση / πλακάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσουμε μια αδιάβροχη θήκη GPS ή μια αυτοκόλλητη βάση κάμερας (πχ GoPRO), ή ένα αντί-ραντάρ.

Θήκη συσκευής SW-Motech Navi Case Pro

 

Βρες τις σωστές διαστάσεις σου και κάνε τη σωστή επιλογή.

 

 

Η ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ
Αν λοιπόν θέλεις να στηρίξεις ένα κινητό, υπάρχουν βάσεις που απευθείας πιάνουν στον βραχίονα και φιλοξενούν μια συσκευή και έτσι παρακάμπτεις την αγορά του συνδυασμού άνω βάσης και πλάτης συσκευής. Κατ ουσίαν, η “άνω βάση” είναι ήδη μέρος του προϊόντος όπως βλέπεις στις εικόνες πιο κάτω (η άνω βάση που συνδέεται στο βραχίονα είναι στην ουσία το στρογγυλό κομμάτι στο πίσω μέρος).
Αυτές είναι οι γνωστές “αράχνες” σε δύο επιλογές μεγέθους, ανάλογα με το τι συσκευή έχουμε. Συνήθως για τηλέφωνα με όγκο τύπου iphone 6 πάμε στη μικρή αράχνη, ενώ από κει και πάνω στη μεγάλη αράχνη. Αναφέρομαι 99% σε συσκευές κινητών, και όχι GPS καθώς δεν υπάρχει μεγάλυ δυνατότητα για ογκόδεις συσκευές. Η ερώτηση που σου δημιουργείται είναι “και δεν φεύγει το κινητό από εκεί;”. Η απάντηση είναι “Όχι, δεν φεύγει καθώς πλέον υπάρχει και λάστιχο που συγκρατεί τη συσκευή, ακόμα και αν αποτύχει τελείως ο μηχανισμός (που δεν έχει αποτύχει ποτέ)”. Δες και το video και θα καταλάβεις.

Μικρή “αράρχη” RAM-MOUNT
Μεγάλη “αράχνη” RAM-MOUNT

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτά είναι οι βασικές πληροφορίες που ενημερώνουμε τον κάθε πελάτη. Το θέμα μας είναι να κάνεις την καλύτερη επιλογή, και όχι απλά να πάρεις αυτό που σου προτείνουμε. Γι’αυτό το λόγο, αφιέρωσε λίγο χρόνο να ψάξεις τις περιγραφές και τις διαστάσεις, είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσεις. Αν παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνεις κάτι, εδώ είμαστε..