Tankbag με βάση : SW-Motech vs GIVI

0
2106

Από τη στιγμή λοιπόν που αποφάσισες ότι χρειάζεσαι ένα tankbag, μπαίνεις στη διαδικασία της αναζήτησης.. Και από τη στιγμή που αποφάσισες ότι θα πας στο σύστημα με τη βάση, μπαίνεις σε μια άλλη διαδικασία σύγκρισης..

Πολύς λόγος γίνεται για το ποιο είναι το καλύτερο σύστημα. Εδώ λοιπόν ερχόμαστε να δώσουμε μερικά feedback όχι γιατί μας αρέσει πιο πολύ η μία εταιρία σε σύγκριση με την άλλη, αλλά γιατί πρακτικά τα πράγματα στα ταξίδια κάνουν τις διαφορές.

Οι κύριοι τομείς επιλογής είναι η εμφάνιση, η πρακτικότητα, η ποιότητα/αντοχή στο χρόνο και η επιλογή των σακιδίων.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ:

GIVI Tanklock
GIVI Tanklock

Εδώ έχει ένα εύκολο 3-0 η SW-Motech..
Ποιος θεωρεί όμορφο το σύστημα της GIVI όταν δεν είναι το tankbag τοποθετημένο; Αυτό που δυστυχώς μοιάζει σαν τηγανάκι; Είναι δυνατόν, μια Ιταλική εταιρία να κάνει αυτό το σχεδιασμό; Μια τόσο μεγάλη αναμονή δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στο 2017 που διανύουμε..

Από την άλλη η SW-Motech έφτιαξε ένα σύστημα που ελάχιστα θα απασχολήσει το μάτι αν δεν το παρατηρήσεις.. Στιβαρό πλαστικό και ωραίο φινίρισμα. Αλήθεια, δεν θα έπρεπε να ήταν ανάποδα ;;;

SW-Motech EVO Tankring
SW-Motech EVO Tankring

ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΣΗΣ
Ενώ φαινομενικά το σύστημα έχει την ίδια σκέψη, επίτρεψέ μου να πω ότι το σύστημα της SW-Motech είναι πολύ πιο εύχρηστο. Δηλαδή, λαμβάνεις τη βάση, την τοποθετείς και βάζεις το tankbag πάνω. Το ίδιο κάνεις και με το GIVI, αλλά αυτό της SW-Motech “πιάνει” πιο εύκολα στη βάση. Θες γιατί το υλικό είναι πιο στιβαρό, θες γιατί το πλάτος του δαχτυλιδιού είναι μεγαλύτερο, πιάνει πιο εύκολα.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Νομίζω ότι δεν μπορείς να συγκρίσεις το υλικό της SW-Motech (βαλλιστικό πλαστικό), με το λεπτό πλαστικό της GIVI, το οποίο το νιώθεις ότι σε μια δυνατή χρήση (με γάντια σε ταξίδι) μπορεί και να σου μείνει στο χέρι. Πέραν τούτου, το GIVI έχει ελατήριο εξωτερικά στη βάση που πηγαίνει στο tankbag και τραβιέται για να απασφαλίσει. Τα ελατήρια έχουν πάντα την τάση να μη λειτουργούν πέρα από ένα σημείο λόγω σκόνης, νερού, σκουριάς κλπ.. Στην SW-Motech όλος ο μηχανισμός είναι καλά “κρυμμένος” στο εσωτερικό.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ TANKBAG
Με δεδομένο ότι στην τελική, ένα tankbag θέλεις να στηρίξεις, σίγουρα το πόσες επιλογές υπάρχουν θα αποτελέσει κριτήριο. Εδώ τα πράγματα είναι περίπου ίδια καθώς και οι δύο εταιρίες έχουν επιλογές. Θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στην SW-Motech καθώς το υλικό που χρησιμοποιεί είναι πιο καλό, ακόμα και όταν το σακίδιο δεν θα είναι γεμάτο, διατηρεί το σχήμα του και δεν “πέφτει”. Σχετικά με την “σειρά” των tankbag, η SW-Motech έχει μια πιο δομημένη γκάμα από πολύ μικρό έως μεγάλο (EVO GS) με πολύ καλή κλίση για τα νέα on-off μοντέλα (BMW – Triumph – KTM), ενώ στη GIVI ακόμα και το “μικρό” της tankbag, είναι μεγαλούτσικο για να το έχεις μόνιμα μαζί σου.

Σε κάθε περίπτωση, τα tankbag σε βάση είναι ό,τι πιο εύκολο μπορούμε να έχουμε σίγουρα στις μέρες μας..

SW-Motech EVO Sport
SW-Motech EVO Micro
SW-Motech EVO Micro
SW-Motech EVO GS
SW-Motech EVO GS
GIVI XS306
GIVI XS306
GIVI XS307
GIVI XS307
SW-Motech EVO Daypack
SW-Motech EVO Daypack
SW-Motech EVO City
SW-Motech EVO City
GIVI ST603
GIVI ST603
GIVI ST602
GIVI ST602
GIVI MT504
GIVI MT504
GIVI XS320
GIVI XS320
GIVI XS319
GIVI XS319
GIVI XS308

 

 

 

SW-Motech EVO Engage
SW-Motech EVO Engage