5 Tips για την πρώτη εκδρομή

0
2147

Έφτασε η στιγμή λοιπόν που τόσο περίμενες όλο αυτό το διάστημα – μήνες – χρόνια ! Η λογική λέει ότι (στις περισσότερες περιπτώσεις) είσαι νέος, έχεις διαβάσει πράγματα, θέλεις να καβαλήσεις και να φύγεις, να γυρίσεις του Αγίου ποτέ. Έχεις κάνει χιλιόμετρα κοντά στην πόλη, ακόμα και χωρίς κράνος, έχεις πάει για καφέδες και νομίζεις ότι το “έχεις απόλυτα”..

Ωραία, το χουμε, είμαστε στο σωστό δρόμο.. Η λογική όμως λέει επίσης ότι δεν θα έχεις τον σωστό εξοπλισμό για 1002 λόγους (με κύριο την έλλειψη χρημάτων), και θα φύγεις με το αθλητικό παπούτσι και μπουφάν..

ΑΛΛΑ : ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ… 

Κάνε έστω αυτούς τους 5 “ελέγχους” πριν την 1η εκδρομή και φύγεις το πρωί από το σπίτι..

  1. Φόρεσε κράνος, μπουφάν, γάντια και (έστω ) ένα μποτάκι.. 

Όσο ανόητο και να φαίνεται, πρέπει να έχεις και τα 4…Δεν θέλω να σου δείξω καν τι γίνεται σε ένα απλό γλίστρημα λόγω κρύου, πάγου, απροσεξίας.. Πραγματικά, μη φύγεις έτσι.. Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθείς ή ακόμα και να ρισκάρεις.. Στο κάτω κάτω , αυτό που έχει σημασία είναι να το ευχαριστηθείς, και όσο “κλισέ” και να ακούγεται, η ευχαρίστηση μένει ΚΑΙ μετά από το ταξίδι, σπίτι σου, στον καναπέ σου το βραδάκι, στον επόμενο καφέ με τους φίλους σου ή την κοπέλα/αγόρι σου, γιατί το μυαλό είναι πολύυυυ δυνατό.

2. Προγραμμάτισε τη διαδρομή σου

“Ρε μεγάλε, η μηχανή είναι αυθόρμητο πράγμα, τι μας λες τώρα” θα μου πείτε.. και ναι, θα συμφωνήσω, αλλά  είναι η ΠΡΩΤΗ σου εκδρομή, take it easy.. όλα θα γίνουν. Έχε στο μυαλό σου περίπου τι θέλεις να κάνεις προκειμένου να μην σε πιάσει βράδυ σε κάποιο επαρχιακό δρόμο χωρίς φώτα και αρχίσεις να “ζορίζεσαι”.

3. Πάρε μαζί σου χάρτη 

Ναι, ναι, ναι, “στην εποχή των GPS , super duper Κινητών τι μας λεει αυτός” ;;; Και πολύ σωστά λες, αλλά πίστεψέ με, ΔΕΝ θέλεις να βρεθείς στη μέση του πουθενά και χωρίς μπαταρία στο κινητό, χωρίς σήμα στον καρόδρομο και το παλιοχώρι.. Στην 1η διχάλα θα κάνεις τη σωστή επιλογή, είσαι σίγουρος οτι θα κάνεις την ίδια σωστή στην 2η και την 3η ; Μη ξεχνάς ότι οι Ελληνικοί (ιδιαίτερα οι επαρχιακοί) δρόμοι δεν φημίζονται και για τη σήμανση τους… Αρα ναι, πρέπει να “κουβαλήσεις” αυτό το χαρτί που λέγεται χάρτης..

4. Διάλεξε την παρέα σου

Θεμελιώδης αρχή για οποιαδήποτε εκδρομή και όχι μόνο για την 1η.. ο παράγοντας που μπορεί να εκτοξεύσει τα ύψη μια “απλή” εκδρομή, και να χαλάσει μια εκδρομή που σχεδιάζεις μήνες.. Άλλη η παρέα στον καφέ, και άλλη στο δρόμο..διάλεξε σοφά.

5. Απόλαυσέ το

Ναι, ξεκίνησε την εκδρομή με θετική ενέργεια, σκέψου ότι έχεις μια υπέροχη μέρα μπροστά σου και είσαι από αυτούς που ναι, έχουν βρει το τι τους κάνει να χαμογελούν.Βγάλε όλες τις σκέψεις και αφήσου στη φύση και το δρόμο, σύντομα θα είσαι σε άλλο κόσμο..