MotoRAIDers | we are 1 – Θεοδόσης Μίχος – Best Radio 92,6

0
690

Κάναμε τις ίδιες ερωτήσεις σε διάφορους MotoRAIDers.. με σκοπό αυτό ακριβώς, να δούμε πως αισθάνεται ο καθένας, χωρίς περιορισμούς..

Δείτε τι απάντησε ο Θεοδόσης Μίχος, ο “Bestάκιας” δημοσιογράφος και παραγωγός (εκτός άλλων) του Best 92.6 FM

  1. Πόσα χρόνια οδηγείς

Δεκατρία χρόνια και κάτι ψιλά, από τον Νοέμβριο του 2009.

  1. Τι οδηγείς

Κυρίως μία πανέμορφη scrambler της ιταλικής SWM (SWM Silver Vase 440) την οποία και ερωτεύτηκα σφόδρα το 2020, δευτερευόντως πια μία Vespa LXV125 – λατρεμένη, αθάνατη και πάρα πολύ βολική για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

  1. Dream bike

Να πω τέσσερις συγγενικές; Με τυχαία σειρά: Scrambler 1200, Scrambler 900, Speed Twin 1200, Speed Twin 900. Οι καλλονές της Triumph.

  1. Μεγαλύτερος στόχος ταξιδιού

Τώρα τελευταία ονειρευόμαστε με τη σύζυγο ένα road-trip από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Σιάτλ. Λέμε τώρα…

  1. Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου ταξίδι/εκδρομή ;

Από την Αθήνα έχω φτάσει μέχρι το Νότιο Πήλιο.

  1. Commuting , εκδρομές ή όλα; Πως χρησιμοποιείς τη μηχανή/scooter ;

Όλα!

  1. Καλύτερα μόνος ή με παρέα (άλλες μηχανές) ;

Μέχρι στιγμής έχω ταξιδέψει μόνος (εννοώ είτε κυριολεκτικά σόλο πάνω στη μηχανή είτε με τη σύζυγο) και περνάω καταπληκτικά. Θέλω όμως πολύ να κάνω ένα μακρινό ταξίδι με κάνα δυο μηχανές ακόμη, όλοι μου λένε ότι είναι εμπειρία ζωής. Αν όλα πάνε καλά θα το διαπιστώσω σύντομα πηγαίνοντας στη Σερβία ή την Αλβανία, θα δείξει.

  1. Καλύτερα με φίλους ή με παρέα του άλλου φύλου;

Ομολογώ ότι με τη σύζυγο παίζει μια κάποια έγνοια παραπάνω. Δεν το λέω για κακό αυτό.

  1. Καλύτερα άσφαλτος, on/off ή εκτός δρόμου;

Μάλλον άσφαλτος – αν και η μηχανή προσφέρεται για κατσάβραχα.

  1. Πόσο και πως άλλαξε η ζωή σου από τότε που οδήγησες μηχανή;

Άλλαξε ριζικά όταν αγόρασα τη βέσπα, οπότε εκμηδενίστηκαν οι αποστάσεις στην Αθήνα και προφανώς δεν με χάλασε καθόλου που σταμάτησα να παίρνω ταξί. Άλλαξε ξανά ριζικά όταν αγόρασα τη μηχανή, η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική (ξέρετε τι εννοώ) τόσο μέσα στην πόλη, φυσικά όμως και στα ταξίδια. Το μόνο που μου λείπει από τη βέσπα πια στις καλοκαιρινές διακοπές είναι η οδήγηση με σαγιονάρες μετά το μπάνιο (ξέρω, δεν πρέπει).

  1. Χρησιμοποιείς αυτοκίνητο ;

Δεν έχω καν δίπλωμα, δεν έχω πιάσει ποτέ τιμόνι αυτοκινήτου στα χέρια μου.

  1. Θα ήθελες να τα παρατήσεις όλα και μόνο να ταξιδεύεις;

Καθόλου κακό σενάριο.

  1. Βάσει των νέων τάσεων, θα ήθελες να γίνεις influencer βασισμένος στη μηχανή / scooter ;

Δεν ξέρω αν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, από την άλλη όμως ακολουθώ μερικούς τύπους στο instagram που έχουν ανάλογη μοτοσικλετιστική/στιλιστική πετριά με τη δική μου (retro bikes, modern classics, κλπ) και έχω πάρει μερικές ωραίες ιδέες.

  1. Ποιο είναι το πιο ωραίο αξεσουάρ που έχεις πάρει για σενα; (κράνος, ρούχα, κάλτσα) και γιατί;

Το φοράω περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ρούχο μου οπότε δικαιωματικά θα επιλέξω το μαύρο μου Belstaff Trialmaster Pro Wax που πήρα πρόπερσι, οπότε και απέσυρα μετά από μια δεκαετία το προηγούμενο Belstaff. Μου αρέσει επίσης πάρα πολύ ένα ζευγάρι καφέ δερμάτινα γάντια που πήρα πριν από δυο χρόνια από τη Motoraid.
Και μιας και σας έφερε η κουβέντα, και επειδή μεγαλώνω και κάθε επόμενο χρόνο αντέχω λιγότερο το κρύο από τον προηγούμενο, στα τέλη του 2022 απέκτησα από τη Motoraid για πρώτη φορά ισοθερμικά, κάλτσες κλπ και χωρίς πλάκα άλλαξε η ζωή μου. Με σώσατε παίδες!

  1. Περιέγραψέ μας μια τρελή ιστορία από μοτο-εκδρομή / καθημερινότητα με scooter

Τέλη Αυγούστου είμαστε με τη σύζυγο στη Νταμούχαρη του Πηλίου, ξεκινάμε για Βόλο, μας πιάνει κάτι σαν τυφώνας στο χωριό Μούρεσι, αφήνω εκεί τη μηχανή, επιστρέφουμε με ταξί στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε την επόμενη πάλι με ταξί, καβαλάμε τη μηχανή, ξεκινάμε, ο καιρός έχει πια ανοίξει, φτάνουμε στην κορυφή του Πηλίου, κι εκεί που ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την κατάβαση, σβήνει η μηχανή. Να μην τα πολυλογώ, μια βενζίνη-δηλητήριο έκανε το «θαύμα» της (πέρα από την πλάκα, σχεδόν μου κατέστρεψε τη μηχανή), εμείς φτάσαμε στον Βόλο με το φορτηγό της οδικής, και κατόπιν στην Αθήνα με ΚΤΕΛ. Ευτυχώς μέχρι τότε είχαμε περάσει καταπληκτικά.

  1. Όταν οδηγείς, είσαι συνδεδεμένος με κινητό κλπ, χρησιμοποιείς ενδοεπικοινωνία;

Μέσα στην πόλη έχω μερικές φορές τα EarPods στα αυτιά, δηλαδή όταν χρειάζομαι GPS. Δεν έχω μιλήσει ποτέ στο κινητό, ούτε έχω ακούσει μουσική ενώ οδηγώ στην πόλη. Θα ήθελα να έχω και τις δύο αυτές δυνατότητες όταν ταξιδεύω, αλλά αφενός δεν είμαι σίγουρος ότι προσφέρεται το κράνος μου, αφετέρου δεν με χαλάει κιόλας ο διαρκής βόμβος, σχεδόν με ηρεμεί, μετά από κάποια στιγμή δεν το ακούω καν (λέμε τώρα).

  1. Πες μας λίγα πράγματα για σένα και τη δίτροχη ζωή σου..

Θα πω μεγάλη κουβέντα, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι ο σωστός μηχανικός είναι για τον οδηγό μηχανής πιο σημαντικός σε επίπεδο καθημερινότητας από τον προσωπικό γιατρό. Κατά τα άλλα, επειδή έχω φάει κι εγώ τις τούμπες μου, μια φορά μάλιστα μια καλή κυρία άλλαξε λωρίδα χωρίς φλας εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, με χτύπησε με το αμάξι της, με έστειλε στο νοσοκομείο με πνευμοθώρακα (ευτυχώς δεν χρειάστηκε επέμβαση) και μερικά σπασμένα πλευρά, οφείλω να το φωνάξω: ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ.

  1. Από τότε που οδηγείς δίτροχο, έχουν υπάρξει περίοδοι που δεν ήθελες / δεν σε ένοιαζε να το οδηγήσεις;

Ούτε κατά διάνοια.

Βρείτε τον Θεοδόση στο instagram: theomichos