OUTdry – Η νέα τάση στην αδιαβροχοποίηση

0
1621

Ακούμε για Gore-TEX, OUTdry και πολλές τεχνολογίες. Σιγά σιγά θα τις εξηγήσουμε όλες.. Δεν θα μπούμε σε πολλές τεχνικές λεπτομέριες καθώς θέλουμε να είναι κατανοητά αυτά που λέμε σε όλους, με απλά λόγια.

Το μαγικό που κάνει την OUTdry να ξεχωρίζει, και εμας στο MotoRAID να πιστεύουμε σε αυτή, είναι πολύ απλά το γεγονός οτι είναι κολλημένη στην εσωτερική πλευρά του εξωτερικού κελύφους της μπότας, του γαντιού. Αυτό που μας βοηθάει όμως;

Στα προϊόντα με τις συμβατικές μεμβράνες, όταν το νερό περνάει από το αρχικό εξωτερικό κέλυφος έχει “χώρο” έως να “βρει” την αδιάβροχη μεμβράνη. Εκεί λοιπόν που φυλακίζεται το νερό που έχει περάσει, δημιουργείται σιγά σιγά υγρασία η οποία αφενώς μεν σιγά σιγά θα πιέσει την αδιάβροχη μεμβράνη πιο πολύ με αποτέλεσμα να περάσει μέσα από την ίδια τη μεμβράνη. Προσοχή. Όχι το νερό, η υγρασία. Αυτή η υγρασία όμως θα μας κάνει να νιώσουμε οτι βραχήκαμε. Αφερέτου δε, σε βάθος χρόνου θα πληγώσει την ίδια την αδιάβροχη μεμβράνη και έτσι θα υποχωρήσει η ποιότητά της.

Εδώ λοιπόν έρχεται η OUTdry, η οποία είναι κολλημένη στην εσωτερική πλευρά του εξωτερικού κελύφους και έτσι οποιαδήποτε υγρασία ή νερό περάσει από το κέλυφος αυτό, κατευθείαν αποθείται πριν καν προλάβει να δημιουργηθεί υγρασία ή κάτι παρόμοιο με αποτέλεσμα :
α. την απόλυτη αδιαβροχοποίηση και
β. πολύ καλή αναπνοή

Τεχνολογία OUTdry

Γι’αυτούς τους λόγους βλέπουμε όλο ένα και περισσότερες εταιρίες να εμπιστεύονται αυτή τη μεμβράνη. Δείτε εδώ μερικά δείγματα με τεχνολογία OUTdry.