Tankbag ή σακίδιο πλάτης ;;;

0
2683

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλεις να πας μια μικρή εκδρομή, ή ακόμα και να διανυκτερεύσεις και σκέφτεσαι τι να πάρεις..tankbag ή σακίδιο πλάτης. Σωστή και λογική ερώτηση, η οποία έχει πολλές φορές διαφορετικό “νικητή”..

Καταρχήν μιλάμε για δύο λύσεις στις οποίες δεν μπορούν να μεταφερθούν πολλά πράγματα. Θα πάρουμε μαζί μας τα απαραίτητα ανάλογα τις ανάγκες της εκδρομής και θα μας κάνουν τη ζωή εύκολη. Από κει και πέρα, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός παίζει και η επιλογή, αλλά καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας 2-3 πράγματα. Η κάθε πλευρά έχει τα καλά της..

TANKBAG
Στο tankbag “κερδίζεις” ότι αυτό το βάρος που υπάρχει στο ντεπόζιτο είναι καλό προκειμένου να μπορεί να πέσει λίγο βάρος παραπάνω στην εμπρός πλευρά της μοτοσυκλέτας και να “διαβάζει” έστω και λίγο καλύτερα το μπροστινό σύστημα το δρόμο. Πέραν τούτου, πες ότι κάνεις μια στάση. Το αφήνεις στη μοτοσυκλέτα χωρίς να χρειάζεται να το έχεις μαζί σου, και να σου πιάνει και μια θέση ακόμα στην καφετέρια ρε παιδάκι μου.


Το πιο σημαντικό από όλα είναι πάντως το γεγονός ότι μπροστά σου μπορείς να έχεις το χάρτη σου, άρα το ταξίδι σου να γίνει ακόμα πιο σωστό, ενώ ακόμα έχει και θήκες για να βάλεις τα ψιλά για τα διόδια, μικροπράγματα κλπ.
Εξαιρετικά ωραίο και φαίνεται στη χρήση είναι το γεγονός ότι στο tankbag μπορείς να έχεις τη φωτογραφική σου μέσα σε “stadby mode” και να σταματάς στην άκρη του δρόμου, να φωτογραφίζεις τα πάντα χωρίς καν να κατέβεις από τη μοτοσυκλέτα. Δεν χρειάζεται ούτε να ψάχνεις θήκες, ούτε να ανοίγεις τσάντες κλπ.
Τελευταίο και όχι καταϊδρωμένο το γεγονός ότι δεν επιβαρύνεις το σώμα σου με το να κουβαλάει όλο το βάρος, πράγμα το οποίο σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται πολύ σημαντικό (εκτός αν μιλάμε για τη σειρά Kriega). Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι θα πρέπει να ψάξεις λίγο στην αγορά για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και αναλόγως να πράξεις..

τσιμπα τη φωτογραφικη σου μηχανη απο το tankbag..

 

ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΛΑΤΗΣ
Από την άλλη οι φίλοι των σακιδίων μπορούν να βρουν ένα σακίδιο σχεδόν οπουδήποτε. Προσοχή..να βρουν ένα σακίδιο είπα, όχι να βρουν ένα “σωστό” σακίδιο.. Άλλο το ένα, άλογο το άλλο. Αλλά και αυτή είναι μια άλλη κουβέντα..
Έτσι λοιπόν, θες να φύγεις “χθες” για μια εκδρομή/βόλτα, σίγουρα θα βρεις σακίδιο πλάτης πιο εύκολα από tankbag.. Ακόμα, το αίσθημα της ασφάλειας που έχουν μερικοί δεν πρόκειται ποτέ να το κερδίσει το οτιδήποτε άλλο. Τέλος. “Θέλω την τσάντα μου πάντα μαζί μου”. “Γιατί απλά την θέλω, δεν υπάρχει λόγος”.
Κάτι ακόμα που παίζει ρόλο κυρίως στις πιο σπορ μοτοσυκλέτες είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ του σώματος και του τιμονιού με αποτέλεσμα τον απόλυτο και καλύτερο έλεγχο.


Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχνάμε τις τσάντες όπου έχουν και χώρο για κράνος, κάτι το οποίο μπορεί να είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα στην επιλογή τους.. Δεν είναι κακό… Είπαμε, ο κάθε ένας με τις επιλογές του.
Τέλος, μια τσάντα μπορεί να αποτελέσει το καθημερινό σου αξεσουάρ, και να μην φαίνεται σαν ένα ιδιαίτερο σακίδιο όπως είναι το tankbag, οπότε να κάνει πιο γρήγορα “απόσβεση” λόγω χρήσης, και φυσικά μπορείς να το πάρεις μαζί σου και σε άλλες δραστηριότητες όπως γυμναστήριο, βόλτα κλπ/

SHAD backpack E83
SHAD backpack E83

Όπως καταλάβατε λοιπόν, ανάλογα με τα “θέλω” μας, κάνουμε και την επιλογή μας. Επί προσωπικού και έχοντας δοκιμάσει όλες τις δυνατές λύσεις σε πολλές καταστάσεις, η πλάστιγγα γέρνει προς τη πλευρά του tankbag και πάνω από όλα τα “γιατί”, διότι το να έχεις κάτι μπροστά σου και να μπορείς να βγάλεις όλα τα μικροπράγματα από μέσα σε χρόνο dt. Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα γι’αυτόν που ταξιδεύει. Παράλληλα δεν σε επιβαρύνει στην πλάτη, πράγματα το οποίο είναι τουλάχιστον εξαιρετικό.. Τέλος, σαν μοτοσυκλετιστής, πρέπει να έχεις πάντα το χάρτη μαζί.