Επιλογή βαλιτσών – Πλαστικές VS Αλουμινίου

0
3295
Plastic VS Aluminium cases

Και φτάνει η ώρα όπου θέλεις να ταξιδέψεις, άρα μπαίνει η σκέψη του να αγοράσεις βαλίτσες, άρα να βάλεις το χέρι στην τσέπη.. Ενδιαφέρον σκηνικό. Μπαίνεις στα διάφορα site, βλέπεις ένα κάρο εταιρίες, βάσεις, έχεις χαθεί.. Τι τελικά είναι το καλύτερο για σένα ;

Η αλήθεια είναι οτι αρχικά θα πρέπει να δείς τι θέλεις, που έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις, και πόσα χρήματα διαθέτεις. Η κλασσική δικαιολογία “2-3 φορές το χρόνο τις θέλω” πίστεψέ με, δεν είναι λύση. Γιατί πολύ απλά αυτές τις 2-3 φορές θέλεις να ευχαριστηθείς το όλο concept του μοτοσυκλετισμού.. Και θα γκρινιάξεις. Και δεν θα πας και άνετος με τα σαμάρια μόνο. Και θα θέλεις να τις κλειδώσεις και να πάς πιο πέρα για μια βόλτα βρε αδερφέ.

Να δώσω λίγες συμβουλές λοιπόν, ίσως βοηθήσουν στο ελάχιστο. Να ξέρεις οτι η βαλίτσα στην οποία θα καταλήξεις, θα σου δώσει τη λύση και για τις βάσεις που θα χρειαστείς. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κοιτούν πρώτα τις βάσεις και στη συνέχεια τις βαλίτσες. Για παράδειγμα θα πρέπει κάποιος να θέλει μόνο τις “βάσεις που είναι όσο πιο κοντά στη μοτοσυκλέτα” ή τις “βάσεις που δεν μένουν μόνιμα στη μοτοσυκλέτα”.

Έτσι λοιπόν έχουμε τις πλαστικές βαλίτσες που συνήθως κυμαίνονται από 33 έως 46 λίτρα ανα πλευρά, και τις αλουμινίου που “υπάρχουν” από 37 έως 45. Ένα παράλληλο θέμα που πρέπει να δούμε είναι το να είναι “τετράγωνες” ή να είναι “οβάλ”. Υπάρχει μόνο μια επιλογή για τετράγωνες πλαστικές η οποία όμως είναι ακριβή, φτάνοντας ελάχιστα πιο κάτω από τις αλουμινίου. Άρα εκεί, σου έρχεται (σωστά) η ιδέα για τις αλουμινίου. Γιατί πολύ απλά είναι ποιοτικότερες.

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο concept “τετράγωνες”.

Πολύ απλά, στις τετράγωνες αξιοποιείς όλο το χώρο τους. Γιατι έτσι αποθηκεύεις τα ρούχα σου στις ντουλάπες. Γιατί χωρούν τα πάντα, αλλά και τα επιπλέον αθλητικά παπούτσια που θέλεις να πάρεις.Και αυτή είναι η αλήθεια.
Στις “οβάλ” θα χάσουμε χώρο θέλοντας και μη λόγω σχεδιασμού. Οι αλουμινένιες τετράγωνες ανοίγουν όλες από πάνω όπου σου δίνουν ένα πολύ ωραίο πλεονέκτημα, καθώς μπορείς να τις ανοιγοκλείσεις χωρίς να “πέσουν” τα ρούχα. Σημαντικό επίσης αν θέλεις να τις “γεμίσεις” με ευκολία. Στην αντίθετη πλευρά, η τετράγωνη πλαστική (και όλες οι πλαστικές), κατα βάση ανοίγει στα πλάγια, όπου αυτό σημαίνει οτι δεν μπορείς να κάνεις προσθήκες κλπ κατα τη διάρκεια του ταξιδιού. Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός της “επέκτασης”, γιατί στο άνω μέρος μπορούμε να τοποθετήσουμε από ένα λουκάνικο, ένα σάκο, ειδικούς τετράγωνους σάκους και πολλά άλλα πράγματα που θα μας βοηθήσουν να μείνει “καθαρός” ο όγκος εσωτερικά για αποσκευές.

Κανε τις 4-5 φορεσ που ταξιδευεισ το χρονο, αξιεσ να τισ θυμασαι και να τρελαινεσαι

Ποιότητα κατασκευής
Αφού ξεπεράσουμε την πρώτη σκέψη, η διαφορά στην ποιότητα, την αντοχή είναι εμφανείς. Αλλά φυσικά υπάρχει διαφορά και στην τσέπη. Από την άλλη..μια φορά θα τις πάρεις (λογικά), οπότε πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνεις. Οι βαλίτσες αλουμινίου θα είναι πάντα καλύτερες από τις πλαστικές. Τόσο απλά.

 

Βάσεις γρήγορης απελευθέρησης SW-Motech Quick lock EVO

Συνδιασμός με βάσεις
Και εδώ έχουμε επιλογές όπου οι βάσεις της SW-Motech μπορούν να μεταφέρουν και βαλίτσες αλουμινίου, και πλαστικές, διαφόρων εταιριών, οπότε σε συνδιασμό και με το γεγονός οτι αφαιρούνται σε 5″ και μένουν στη συνέχεια μόνο οι αναμονές τους, τις κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικές για τους χρήστες που δεν θέλουν να φαίνονται μόνιμα οι βάσεις. Από την άλλη, οι βάσεις 3P System της SHAD είναι μια εξαιρετική πρόταση για ελαφριές, μαζεμένες, κοντά στη μοτοσυκλέτα βάσεις που μεταφέρουν τις βαλίτσες SH35 και SH36 (που χωρούν ένα full face κράνος). Τέλος, οι βάσεις της GIVI είναι οι πιο απλές (και οικονομικές), με ποιόητα που αντιχτοιχεί στην τιμή τους, και τοποθετημένες μόνιμα στη μοτοσυλέτα. Η GIVI διαθέτει και βάσεις για βαλίτσες αλουμινίου, αλλά δεν σας προτείνω τις βαλίτσες καθώς είναι πολυ βαριές, και ο μηχανισμός τους έχει κινούμενα μέρη από πλαστικό (και ελατήριο), όπου σε βάθος χρόνου είναι αδύνατο να μην προκαλέσουν πρόβλημα.

 

Μεταφορά κράνους
Σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε ένα full face κράνος, τότε η λύση είναι μόνο η SHAD SH36.

Λύσεις λοιπόν υπάρχουν για σχεδόν όλες τις σκέψεις, το θέμα είναι να βάλουμε σε τάξη και προτεραιότητα τις σκέψεις, προκειμένου η πιο σημαντική για εμας “αξία” να καλύπτεται πρώτη.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε να παίρνουμε μαζί και επιπλέον κλειδιά ή αφαλούς καθώς δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχουν σπάσει κλειδιά από βαλίτσες, και αυτές μένουν κλειδωμένες.