Η SIXS ανεβάζει το πήχη στα ισοθερμικά

0
892

Η SIXS ανέκαθεν κατασκεύαζε ποιοτικά προϊόντα. Η αναβάθμιση που έκανε το 2022 όμως είναι εντυπωσιακή. Καλύπτει όλες τις συνθήκες στο τι θέλουμε να κάνουμε, είτε είναι ενεργό εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου (τρέξιμο, τέννις, μπάσκετ, σκι) είτε πιο παθητικό (μοτοσυκλέτα ή καθημερινή χρήση).

Επειδή άλλαξαν λίγο οι σειρές πάμε να τις ξεκαθαρίσουμε για να είναι πιο εύκολα κατανοητές και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει πιο πολύ.

Σαν μια γρήγορη και βασική ενημέρωση υπάρχουν ισοθερμικά 1ου επιπέδου (που πάνε κολλητά στο σώμα), 2ου επιπέδου (πάνω από ό,τι φοράμε σαν 1ο επίπεδο) και ισοθερμικά με Windstopper και βαμβάκι Merino.

Για το 1ο επίπεδο

Έτσι για τα ισοθερμικά του 1ου επιπέδου πλέον η SIXS λανσάρει 3 διαφορετικές λύσεις “απλού” ισοθερμικού, και 2 ακόμα με Windstopper ή Merino. Σε αυτές του “απλού” ισοθερμικού είναι η σειρά light όπου προτείνεται για πιο ανοιξιάτικες αποδράσεις. Αν θέλουμε να δώσουμε ένα στίγμα, θα λέγαμε σε ενεργητικές δραστηριότητες, μπορούν να φορεθούν από 15 oC και πάνω, ενώ για στατικές δραστηριότητες (ακόμα και μοτοσυκλέτα) ενδείκνυται για πάνω από 20 oC και έως 30-35 oC καθώς θα “κρατήσει” τη δροσιά μέσα από το μπουφάν.

Η χρυσή τομή για την Ελλάδα είναι το TS2 , όπου δεν ονομάζεται τυχαία “4 εποχών”. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για τη χώρα μας, αυτό το “τόσο – όσο”, όπου θα το φορέσεις σε στατικές δραστηριότητες και θα σε καλύψει από 10 oC και πάνω, ενώ για ενεργητικές δραστηριότητες (περπάτημα, τρέξιμο, τένις, ποδήλατο) κλπ, θα σε καλύψει από τους 2 oC, ενώ αν είσαι φίλος του βουνού, είναι ό,τι πιο τέλειο υπάρχει για 1ου επιπέδου για ski/snowboard καθώς σε κρατάει ζεστό, αλλά δεν ιδρώνεις όταν ανέβουν οι θερμοκρασίες ή οι παλμοί μας. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά, για να είμαστε 100% πανέτοιμοι, πρέπει να συνδυαστεί με ένα ακόμα Layer 2ου επιπέδου. Επίσης, το γεγονός ότι βγαίνει σε πολλά χρώματα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

 

Όταν μιλάμε για πιο ζεστά κλίματα, φοριέται για στατική χρήση έως τους 20 oC.

Η ζεστή ισοθερμική μπλούζα της σειράς CU

Για όσους κρυώνουμε πιο πολύ ή θέλουμε απλά κάτι πιο ζεστό, η σειρά “CU” είναι αυτό που μας δώσει τη λύση αν θέλουμε ένα κολλητό στο σώμα layer ακόμα και για κάθε μέρα. Άνετα θα κρατήσει πιο πολύ στο κρύο για όλες τις δραστηριότητες και το συστήνουμε για όσους αθλούνται το Χειμώνα με οποιοδήποτε τρόπο. Πολύ χρήσιμη και για όσους θέλουμε να φοράμε κάτι ζεστό στην καθημερινότητά μας, χωρίς να είναι χοντρό και βαρύ.

 

 

Και με WINDSTOPPER

Επιπλέον αν θέλουμε να έχουμε και κάλυψη από τον αέρα, πάμε στην σειρά με Windstopper TS4, όπου εδώ κερδίζουμε πολύ σε αντοχή κρύου από εμπρός. Οι μπλούζες με Windstopper στο πίσω μέρος είναι φυσιολογικές προκειμένου να υπάρχει απορροή αέρα και υγρασίας, ενώ για όσους θέλουμε να συνδυάσουμε και επιπλέον ζέστη, υπάρχει το ίδιο προϊόν και με Marino Wool, που μας δίνει αυτή την αύρα ζεστασιάς του πιο ποιοτικού βαμβακιού στον κόσμο. Παρόλα αυτά, πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το κομμάτι καθώς κάποιοι μπορεί να είμαστε αλλεργικοί στο βαμβάκι.

Για το 2ο επίπεδο

Εδώ είναι που μπορούμε να θωρακιστούμε τέλεια σε συνδυασμό με τα ισοθερμικά 1ου επιπέδου, καθώς φοράμε ένα τεχνικό ύφασμα το οποίο είναι λεπτό, άρα δεν μας προκαλεί πρόβλημα εσωτερικά από το μπουφάν, αλλά παράλληλα είναι εξαιρετικά ζεστό έτσι ώστε να θωρακίσουμε τη θερμοκρασία που έχουμε δημιουργήσει με το σώμα μας και το ισοθερμικό.

Εδώ η SIXS παρουσιάζει 2 λύσεις με τη μια να είναι πιο φρέσκια και είναι η WB WTJ 2 και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, καθώς έχει και προστασία από τον αέρα εμπρός, και είναι ζεστό μέσα, αλλά και έχει σημεία που αερίζονται έτσι ώστε να μην κρατηθεί καθόλου υγρασία στην εσωτερική πλευρά του. Όποια και να επιλέξουμε θα καλυφτούμε, απλά η WTJ 2 έχει πιο πολύ Windbarrier, οπότε θα κάνουμε καλύτερη δουλειά στην προστασία από τον αέρα.

Το ισθερμικό 2ου επιπέδου WTJ 2 WB

Με απλά λόγια, η SIXS δείχνει οτι πάει πολύ μπροστά και έχει πιάσει εξαιρετικό το νόημα του ισοθερμικού με το concept “πάρτο και φόρα το, και μην προβληματίζεσαι”.

Αναμένουμε τι άλλο θα φέρει στην επιφάνεια..