Οδηγός επιλογής Tankbag – Τα βασικά

0
2352

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο “εργαλείο” για τη βόλτα/εκδρομή/ταξίδι είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το tankbag. Η ευκολία μεταφοράς αποσκευών είναι μεγάλη και φυσικά η δυνατότητα του να βλέπεις το χάρτη μοναδική.

Οι λύσεις είναι πολλές και διάφορες και γι’αυτό θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε μια απλή σειρά. Έχουμε λοιπόν τις εξής κατηγορίες :

  1. Μαγνητικά
  2. Με ιμάντες
  3. Σε βάση
  4. Σε ειδικά καλύμματα

Πάμε να δούμε τις βασικές τους διαφορές λοιπόν

Τα μαγνητικά tankbag όπως φαντάζεστε έχουν σε κάποιο σημείο στο κάτω μέρος μαγνήτες όπου έρχονται σε επαφή με το ντεπόζιτο και το κρατούν στη θέση που τα τοποθετούμε. Οι επιλογές της χωρητικότητας είναι πολλές, και γενικότερα αποτελούν την πιο εύκολη (όχι όμως ποιοτικότερη) λύση. Τα “πετάς” στο ντεπόζιτο και τελείωσες. Απαιτούμενο μόνο, το ντεπόζιτό μας να είναι σιδερένιο ή έστω τα σημεία στα οποία ακουμπάει το tankbag να είναι σιδερένια.

ΥΠΕΡ : Ευκολία στην τοποθέτηση.
ΚΑΤΑ : Όταν είναι γεμάτα, χρειάζεται προσοχή στην κατανομή για να μην γλιστρήσει.


Τα tankbag με ιμάντες
 είναι μια περίπτωση στην οποία δεν ανησυχούμε για το ντεπόζιτο, αλλά πρέπει να τα δένουμε καλά κάθε φορά που ξεκινάμε ή σταματάμε. Η αλήθεια ότι σε αυτές τις δύο περιπτώσεις το ντεπόζιτο θα μας οδηγήσει στην επιλογή. Με τους ιμάντες λοιπόν μπορούμε να σφίξουμε όσο θέλουμε, αλλά καλό είναι πάντα να έχουμε κάποιον ιμάντα επιπλέον, ειδικά στο ταξίδι μας.

ΥΠΕΡ : Ταιριάζει σε πολλές μοτοσυκλέτες
ΚΑΤΑ : Πρέπει να αφιερώσουμε (αρκετό) χρόνο για να το τοποθετήσουμε και να το αφαιρέσουμε. Πρέπει να μαζεύουμε τους ιμάντες που περισσεύουν όταν το tankbag δεν είναι τοποθετημένο.

 

Τα tankbag με βάση είναι ό,τι καλύτερο και σύγχρονο υπάρχει, καθώς μας κάνει τη ζωή εύκολη. Κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά πραγματικά αξίζει. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια βάση που τοποθετείται στην εισαγωγή του καυσίμου και πάνω εκεί κουμπώνει το tankbag. Η βάση είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί σε όλα τα μοντέλα. Το tankbag στη συνέχεια έχει την αντίστοιχη “θηλυκή” αναμονή της βάσης η οποία τοποθετείται στο tankbag και έτσι το κούμπωμα γίνεται σε 1″

ΥΠΕΡ :

  1. Πανεύκολη τοποθέτηση και αφαίρεση του tankbag σε 1″
  2. Καμία επαφή (ειδικά στα μικρά tankbag) με το ντεπόζιτο
  3. Δυνατότητα κλειδώματος του tankbag (σε αυτά της SW-Motech)
  4. Εξαιρετικά μεγάλη γκάμα μοντέλων (95% θα βρείτε βάση για τη μοτοσυκλέτα σας)
  5. Δυνατότητα εφαρμογής πολλών tankbag στην ίδια βάση
  6. Δυνατότητα παροχής ρεύματος εντός του tankbag

ΚΑΤΑ :

  1. Τιμή (στην ουσία πρόκειται για μικρή επένδυση)

 

Τα Tankbag σε ειδικά καλύμματα Bagster όπως αναφέρονται είναι μια κατηγορία μόνα τους καθώς έχουν ειδικές αναμονές και συνδέσεις. Υπάρχουν διάφορες χωρητικότητες και μαζί με το κάλυμμα προστατεύουν και το ντεπόζιτο

ΥΠΕΡ : Εύκολη εγκατάσταση
ΚΑΤΑ : Τιμή / Λίγες επιλογές / Υποχρεωτική ύπαρξη καλύμματος

Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να δείτε την μεγάλη εικόνα και προσομοιώστε καταστάσεις προκειμένου η επιλογή να έρθει στις ανάγκες σας.