Ντυθείτε..Χειμερινά

0
1522

Οι Χειμερινές βόλτες έχουν από μόνες τους ένα στυλ περιπέτειας, καθώς δεν είναι όλα ωραία και καλά, υπάρχει κρύο, υπάρχουν κλειστοί δρόμοι, ενδεχομένως για τους πιο τολμηρούς ακόμα και χιονάκια στη διάρκεια της διαδρομής. Πέρα από το οδηγικό κομμάτι, πολύ σημαντικό είναι να ντυθούμε σωστά, χειμερινά.. Για να μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Και για να γουστάρουμε ακόμα περισσότερο.

Μια γενική ιδεά για τα ισοθερμικά έχουμε αναλύσει στο άρθρο γι’αυτά αλλά εδώ θα μιλήσουμε για κάτι πιο στοχευμένο με συγκεκριμένες λύσεις. Φυσικά, εννοείται ότι και στο www.motoraid.eu θα βρεις πολλές λύσεις ανάλογα με τα γούστα σου, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου δίνοντας καλές, δυνατές λύσεις..

ΛΑΙΜΟΣ..

SIX2 κάλυμμα λαιμού

Κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το κενό μεταξύ του κράνους και του μπουφάν προκειμένου να μην περνάει αέρα και κρύο. Προτείνουμε  από την κατηγορία “Balaclava – κολάρα” το Neckwarmer της SIX2 που όχι μόνο είναι πολύ ζεστό, αλλά και φοριέται πανεύκολα, καθώς και το REV’IT! Irving που είναι εξαιρετικό σαν αίσθηση και αντοχή στον αέρα, ενώ παράλληλα δίνει και στυλ. Η υφή του είναι λίγο πιο σκληρή από ένα απλό ύφασμα αλλά αυτό το βοηθάει να κρατάει τη θέση του προκειμένου να μην περνάει αέρας από μέσα. Για τους λάτρεις του απλού (αλλά ζεστού, χωρίς πολλά τεχνικά) υπάρχει και το Chaft Tube το οποίο είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που λέγεται “neckwarmer” όντας πάρα πολύ ζεστό.

Chaft Tube

ΚΟΡΜΟΣ..

REV’IT! Nanuk ισοθερμική μπλούζα

Επειδή εδώ αρχίζουν και σοβαρεύουν πολύ τα πράγματα, και πολλά εξαρτώνται και από την ύπαρξη ή όχι ζελατίνας στη μοτοσυκλέτα / scooter, κάτι που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για τις πολύ κρύες διαδρομές είναι να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να πάρουμε κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει σε κάθε περίπτωση. Μιλάμε λοιπόν για κάτι που θα μπεί μέσα από το μπουφάν μας και θα μας κρατήσει ζεστους, χωρίς όμως να ιδρώνουμε. Προσοχή.. αυτό δεν είναι το ύφασμα fleece. Το fleece είναι ένα ζεστό ύφασμα αλλά μέχρι εκεί. Εμείς θέλουμε κάτι πολύ παραπάνω, πιο καλό, πιο σωστό γενικότερα καθώς οι εναλλαγές της θερμοκρασίας ακόμα και σε μια μικρή στάση μπορούν να προκαλέσουν υγρασία που να μετατραπεί σε αίσθηση κρύου, και πραγματικά να έχουμε εφίδρωση που θα κάνει άρρωστους στο τέλος της ημέρας. Εδώ λοιπόν προτείνουμε το REV’IT! Nanuk, το οποίο είναι πολύυυυυυ ζεστό και θα μπορέσει να μας κάνει να νιώσουμε εξαιρετικά με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και την τεχνολογία που έχει, ενώ γι’αυτούς που θέλουν και μια αντιανεμική προστασία προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη μπλούζα της SIX2 με WindBlocker η οποία θα μας κάνει να νιώσουμε άτρωτοι. Φανταστικό υλικό, απίθανη αίσθηση και μοναδική ζεστασιά. Ακριβό λιγάκι, αλλά δεν πειράζει, τα αξίζει και με το παραπάνω.

SIX2 ισοθερμική χειμερινή μπλούζα

Παράλληλα, αν θέλετε κάτι επιπλέον ή δεν θάλετε να φορέσετε ισοθερμικό μόνο και μόνο επειδή σας το λέμε, υπάρχει και η λύση του θερμικού “jacket” εσωτερικά το οποίο εκτός οτι κάνει εξαιρετική δουλειά, μπορεί να γίνει και το μπουφάν μας στη βόλτα όταν φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε ένα ακόμα μπουφάν. Φοράτε το κλασσικό σας t-shirt, λεπτό, χοντρό μπλουζάκι ή οτιδήποτε άλλο ο καθένας θέλει (παρακαλώ… όχι πουλόβερ…) και από πάνω φοράτε αυτό. Είστε έτοιμοι να πάρτε όπου θελήσετε. Ναι. Αλήθεια λέω. Εδώ οι λύσεις έρχονται από την REV’IT! σαν δεύτερο layer πάνω από το μπλουζάκι που είναι κολλητό στο σώμα μας (ισοθερμικό 1ου επιπέδου). Μιλάμε για το Core , το Halo ή το απόλυτο REV’IT! Climate 2 το οποίο είναι πανάκριβο, αλλά σε άλλο πλανήτη. Με Polartec ALPHA είναι βέβαιο ότι και στο Nordkapp να πας, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Αν θέλετε κάτι λιγότερο “θερμικό”, μπορείτε να δείτε την εξαιρετική λύση του SIX2 WTJ, που έχει και προστασία για τον αέρα στο εμπρός μέρος

 

 

ΠΟΔΙΑ..

REV’IT! Nanuk

Και εδώ, ακολουθούμε τα χνάρια του κορμού όπου επιλέγουμε κάτι που θα μας κρατήσει πολύ ζεστούς. Δεν θέλουμε απλά fleece κλπ, γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτά δεν διώχνουν υγρασία κλπ. Θέλουμε κάτι πιο τεχνικό, πιο καλό, πιο μοτοσυκλετιστικό. Μην ξεχνάτε, πάντα, όταν μιλάμε για ποιότητες, το ακριβό είναι φθηνό, και το φθηνό ακριβό. Η τιμή κτήσης δεν είναι ο απόλυτος παράγοντας επιλογής, και πρέπει πάντα να συνδυάζεται με την ποιότητα και το βάθος χρόνου που πιστεύουμε ότι θέλουμε να καλύψει το υλικό που αγοράζουμε. Ακόμα και με τις δύσκολες συνθήκες στη χώρα μας, ένα καλό ισοθερμικό, θα σου κρατήσει (σχεδόν) για πάντα. Δεν είναι ψωμί, δεν είναι περιοδικό, δεν είναι κάτι που σε 1-2-5 μήνες θα το αλλάξουμε. Μιλάμε για χρόνια..

Έτσι λοιπόν, επιλέγουμε το REV’IT! Nanuk και το SIX2 WB παντελόνι για να μπορέσουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Ζεστά, καθοριστικά για τις κινήσεις μας, και πάνω από όλα, δημιουργούν ψυχολογία και συνθήκες για καλύτερες κινήσεις.

SIX2 WTP χειμερινό ισοθερμικό παντελόνι

KΑΛΤΣΕΣ..
Φαίνεται οτι είναι την πιο εύκολη επιλογή από τον εξοπλισμό αλλά απεναντίας, είναι και αυτή εξίσου ιδιαίτερη. Μια απλή κάλτσα θα μας προκαλέσει προβλήματα καθώς το πόδι μας μόνο και μόνο από την υγρασία θα μας “ξεβολέψει”, ενώ παράλληλα αν όντως βρέχει, θα αρχίσουν οι σκέψεις “έμπασε η μπότα νερά, πωπω κλπ”. Με λίγα μόλις ευρώ λοιπόν μπορείτε να κάνετε μια πολύ καλύτερη επιλογή και να μην επιλέξετε κάτι της πλάκας. Προτείνουμε την κάλτσα της SIX2 MOTO που είναι δοκιμασμένη και εξυπηρετεί μια χαρά.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Ας βάλουμε καλά στο μυαλό μας όμως οτι πρέπει να κοιτάζουμε τα ποιοτικά πράγματα καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο ένα-ένα βγαίνουν από τη λίστα του “τι θέλω”. Πήρες κάτι καλό, είσαι χαρούμενος (και ας έχωσες το χέρι βαθια στην τσέπη), γουστάρεις που το πλήρωσες, αλλά κάντο να αξίζει. Μια αγορά οικονομική με τη λογική του “πάρε αυτό τώρα και βλέπεις” είναι λάθος καθώς θα έρθει ή ώρα που θα το πληρώσεις ξανά και πιο ακριβά. Μόνο προσωρινά σε καλύπτει για την βραχυπρόθεσμη ανάγκη, αλλά μετά αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί. Καλύτερα αραιότερα, με ΑΑΑ εξοπλισμό, παρά αύριο με “ό,τι νάναι”..

Πιστέψτε μας, θα το ευχαριστηθείτε πολύ περισσότερο.. Καλές εξορμίσεις